Cazul Halep, de noaptea minții: interpretările din dosar scot în evidență o anomalie șocantă ANALIZĂ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă luăm la puricat motivarea deciziilor în cazul Halep, constatăm că interpretările diferă în mod incredibil de la o instanță la alta. Să le luăm pe rând. Mai întâi, contaminarea suplimentului cu colagen cu Roxadustat.

Simona Halep
Simona Halep

*Concluzia Sport Resolutions: Varianta contaminării nu explică valorile mari din testele Simonei Halep de urină. Ceea ce înseamnă că a existat o a doua sursă de Roxadustat. Simona Halep n-a fost capabilă să identifice sursa suplimentară de Roxadustat și Tribunalul consideră că simpla negare a consumului conștient e insuficientă pentru a o absolvi de caracterul voluntar.

*Concluzia TAS: Halep a pretins că testul pozitiv a fost rezultatul unei contaminări. După ce a luat în considerare, cu atenţie, toate probele prezentate, comisia TAS a determinat că Simona Halep a dovedit, cu probabilitate, că Roxadustatul a intrat în corpul său prin consumul unui supliment alimentar contaminat. În consecinţă, comisia TAS a determinat că Halep a dovedit că încălcarea regulilor antidoping a fost neintenţionată. Deşi comisia a considerat că Simona Halep are o anumită vină sau e vinovată de neglijenţă pentru violările regulamentului antidoping, deoarece n-a avut destulă grijă când a utilizat suplimentul Keto MCT, s-a ajuns la concluzia că vina sa nu e una semnificativă.

Probelma pașaportului biologic

*Concluzia Sport Resolutions: Ne păstrăm concluziile anterioare legate de faptul că anormalitățile din pașaportul biologic sunt rezultatul utilizării unei substanțe interzise. Însă analizând dovezile experților și explicațiile jucătoarei, luăm în considerare posibilitatea ca o metodă interzisă (Așa cum e o transfuzie de sânge) să fie un scenariu plauzibil.

*Concluzia TAS: Contrar raţionamentului primei instanţe, completul TAS a stabilit că e adecvat să ia în considerare rezultatele unei probe de sânge private oferite de Simona Halep pe 9 septembrie 2022 în contextul unei intervenţii chirurgicale care a avut loc la scurt timp după aceea (n.r. – operația la nas). Aceste rezultate şi declaraţiile publice făcute de Simona Halep că n-a intenţionat să concureze pentru restul anului calendaristic 2022 au afectat plauzibilitatea scenariilor dopajului pe care s-a bazat tribunalul Independent al ITF. Având în vedere probele în ansamblu, completul TAS n-a considerat că s-a produs o încălcare a regulilor antidoping. Astfel, a respins această acuzaţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite