Cazul Halep a creat un precedent grav: urmează un veritabil tsunami după ce i s-a întâmplat Simonei EXCLUSIV

0
Publicat:

Simona Halep (32 de ani) a creat o premieră în tenisul feminin! În sensul că i-a fost interzisă să joace tenis, timp de un an și jumătate, deși sancțiunea ei, după decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv e de doar 9 luni.

Simona Halep
Simona Halep

În mod normal, „Simo“ ar fi trebuit să revină în turnee, începând cu data de 6 iulie 2023. În acel moment însă, ea nu primise nici măcar prima decizie, cea de la tribunalul Sport Resolutions. Care a venit abia pe 12 septembrie 2023. La 11 luni după testul antidoping picat de Halep, la US Open.. Această întârziere reprezintă o altă anomalie, în condițiile în care ITIA (Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului) a tras de timp, cât a putut, până să avem primul verdict, cel de la Sport Resolutions.

Acest caz revoltător, cu Simona Halep în prim-plan, a ajuns în atenția celor de la PTPA. Vorbim despre Asociația Jucătorilor Profesioniști, înființată de Novak Djokovici. Acest amănunt a fost dezvăluit pentru Adevărul de către jurnalistul Cristian Mîndru (comentator TVR Sport, Digi Sport, Eurosport). Mâine, „Weekend Adevărul“ va publica un amplu interviu cu acesta. Până atunci, redăm mai jos un fragment din declarațiile oferite de Cristian Mîndru.

Cristian Mîndru (dreapta), alături de Horia Tecău la Transylvania Open. FOTO: Facebook
Cristian Mîndru (dreapta), alături de Horia Tecău la Transylvania Open. FOTO: Facebook

Se creează un precedent. Cazul Halep e primul în care un sportiv e suspendat și stă mai mult decât perioada suspendării după recurs. Ori de aici ar trebui să învățăm niște lucruri. ITIA și Sport Resolutions, în prima instanță, au lungit lucrurile foarte mult cu amânări repetate. Practic, cele două organisme s-au antepronunțat în cazul Halep! Au spus ceva de genul: <<Lungim puțin, că tu, oricum, ești vinovată și o să stai suspendată, cât lungim noi procesul>>. Nu e OK treaba asta! Și PTPA, Asociația Jucătorilor Profesioniști, fondată de Novak Djokovici, vrea să ia drept exemplu acest caz Halep și să încerce să schimbe puțin lucrurile. Pentru că procedurile birocratice în astfel de situații durează foarte mult. Iar în cazul jucătorilor, pentru că vorbim despre niște cariere care durează doar câțiva ani, lucrurile trebuie să se miște mai repede. Într-un timp rezonabil. Adică, dacă ne uităm pe cronologia cazului Halep, ea a aflat că a picat testul antidoping în octombrie 2022 și a primit decizia Sport Resolutions abia pe la mijlocul lunii septembrie, în 2023. După 11 luni! E foarte mare această perioadă de așteptare. Și, după așteptarea pentru recurs, audieri și așa mai departe, iată unde s-a ajuns. La o situație unică și anormală din care singurul om care a pierdut e Simona“, ne-a spus comentatorul TVR.

29

august 2022 e data ultimului meci jucat de Simona Halep, în turul I, la US Open. În acel moment, ea ocupa locul 7 în lume.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite