Campioni pentru Zoran Kurtes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victoria (38-32) din meciul cu Steaua i-a adus lui HCM Constanţa cel de-al 6-lea titlu naţional din istoria sa. Reuşita i-a fost dedicată antrenorului care a murit în urmă cu un an. Fondată în 2002, HCM a adus Constanţei al doilea titlu naţional în sporturile de echipă, anul acesta, după cel obţinut de voleibalistele de la Tomis.

Cu două etape înainte de finalul Ligii Naţionale la handbal, gruparea de pe Litoral are şase puncte avans faţă de a doua clasată, HC Odorhei, şi nu mai poate fi egalată. Sâmbătă, chiar în ziua în care s-a împlinit un an de la dispariţia tragică a lui Zoran Kurtes, antrenorul de care s-au legat succesele din ultimii ani, HCM a câştigat la pas (38-32) meciul cu Steaua, de la Bucureşti. Constănţenii i-au dedicat, de altfel, sârbului acest titlu, al şaselea din palmares (precedentele au fost câştigate în 2004, 2006, 2007, 2009 şi 2010).

Suporterii l-au comemorat pe Zoran Kurtes, sâmbătă, la sala Sporturilor din Constanţa fiind aprinse lumânări. Pe mai multe bannere se putea citi: „Nu te vom uita niciodată", „Întotdeauna în nimile noastre", „RIP Zoran". „Nu-mi vine să cred că a trecut un an. Ne-am gândit mereu la el. Nu am uitat şi ştiu că şi el ne-a vegheat de sus. Mi-e dor de momentele cu Zoran. Dumnezeu îi ia de multe ori pe cei buni şi nu ne putem opune", a declarat directorul exectiv Nurhan Ali, care a adăugat că a fost felicitat pentru acest nou succes de soţia fostului antrenor.

Cu doar două înfrângeri în cele 24 de etape disputate până acum, HCM va întâlni în ultimele două runde pe CSM Oradea (14 mai / Constanţa) şi pe Pandurii (21 mai / la Tg. Jiu). Antrenorul principal Ion Crăciun şi-a propus obţinerea victoriei în ambele dispute. Apoi, între 25 şi 27 mai, la Bacău, constănţenii vor lupta pentru câştigarea Cupei României.

Moarte subită la 44 de ani

Socotit a fi omul care a stat la baza succeselor internaţionale ale HCM-ului din ultimii ani - victoria cu Montpellier a fost cea mai importantă -, Zoran Kurtes (44 de ani) a încetat din viaţă în 7 mai 2010. Aflat în camera sa, la Hotelul „Flora", sârbul a făcut un stop cardio-respirator, iar medicii nu au reuşit să-l resusciteze.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite