Cadou jenant pentru Hagi în FCSB – Farul: rumoare în studiourile TV după o decizie scandaloasă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Superliga românească e un izvor nesecat de greșeli flagrante de arbitraj! Cu VAR, cu tot! La 24 de ore după ce Istvan Kovacs a făcut praf partida Sepsi – Universitatea Craiova (1-3), un alt meci din aceeași etapă, FCSB – Farul (1-1), a fost afectat de două gafe mari ale brigăzii care a condus întâlnirea de pe Arena Națională.

Gheorghe Hagi, manager Farul Constanța
Gheorghe Hagi, manager Farul Constanța

De fiecare dată, Farul a fost formația afectată. Mai întâi, în minutul 58, „marinarii“ au avut un gol anulat pentru un ofsaid aiurea semnalizat la Louis Munteanu. Decizia a fost validată de analiza arbitrajului video (VAR). Care a „reușit“ să tragă niște linii ridicole din care să reiasă că atacantul Farului se află în poziție afară din joc! Așadar, de ziua lui, antrenorul Gheorghe Hagi (59 de ani) a fost, mai întâi, „furat“.

Această greșeală gravă, în defavoarea Farului, a fost, ulterior, compensată de o altă eroare de arbitraj. De această dată, una în favoarea oaspeților. Pentru că, pe finalul meciului, s-a dat un penalty jenant pentru dobrogeni. Culmea, tot după analiza VAR! Faza a fost precedată de țipetele lui Hagi pe margine. Probabil speriat, centralul Horațiu Feșnic a luat decizia de a revedea duelul Dawa – Popescu pe margine, cu reluările oferite de VAR. După mai multe minute de așteptare, centralul de 34 de ani a luat șocanta decizie de a acorda penalty pentru Farul! Așadar, după ce a fost „furat“ mai întâi, Hagi a primit un „cadou“ jenant. Și echipa sa a plecat cu un punct de pe Arena Națională, după ce Larie a transformat lovitura de la 11 metri.

Concluzie la Orange Sport: penalty gratuit!

Imediat după o partidă extrem de slabă, în studiourile TV au început analizele fazelor controversate. Peste tot, s-a tras concluzia că golul anulat Farului a însemnat o decizie greșită, influențată de trasarea eronată a liniilor la Louis Munteanu.

Apoi, a fost analizată faza cu penalty-ul primit de Farul. Iată ce s-a discutat în studioul Orange Sport:

*Constantin Zotta (fost arbitru): Mie mi se pare că ambii jucatori sar la cap, mingea e lovită de atacant, Dawa vine şi el, e un contact acolo, dar e minor. Popescu dă cu capul în spate, contactul e minor.

*Basarab Panduru (fost internațional): Nu e penalty. Nu mi se pare că Dawa face ceva care să ma facă să cred ceva... Nu face nimic Dawa!

*Bogdan Cosmescu (comentator): Sunt jenat că trebuie să vorbesc despre asta. Mi-e ruşine.. Nu-l consider vinovat pe Feşnic. E victima acestei noi indicaţii din partea lui Vassaras (n.r. – șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor) care zice că, dacă te cheamă de la VAR, trebuie să dai. De ce simţi nevoia să-l chemi la VAR? Mă simt jenat că trebuie să vorbesc despre aşa ceva. E o ruşine!

*Dan Udrea (jurnalist și moderator): Nici mie nu mi se pare penalty! Să găseşti aşa un contact, să te legi de el mi se pare... Nu e penalty!

Lui Ilie Dumitrescu i-a fost rușine

La alt post de sport, Digi Sport, Ilie Dumitrescu, fost mare internațional și foarte bun prieten cu Hagi, a refuzat să vorbească despre penalty-ul primit de Farul!

Când a fost rugat să comenteze faza de la finalul partidei, Dumitrescu a evitat să dea un verdict: „Mai contează ce spun eu, dacă s-a dat? Pe bune... Am înțeles, dar nu sunt specialist în arbitraj. Chiar nu vreau să mă exprim la speța asta, că nu mă pricep. Cred că nu te deranjează că recunosc că nu mă pricep, nu? La unele care sunt mai simple, da, pot să-mi dau și eu cu părerea. Dar asta e o fază, grea, destul de complicată. Mă pui să analizez niște chestii care chiar nu le stăpânesc și n-aș vrea să devin...“

În schimb, Ion Crăciunescu, fost mare arbitru și, de asemenea, un om foarte apropiat de Gheorghe Hagi, a fost singurul analist din România care a văzut penalty la duelul Dawa – Popescu!

La penalty, Popescu joacă mingea. Când o joacă, o face într-un mod normal. Nu se duce cu capul spre adversar. Lovește mingea cu capul, iar apoi se trezește lovit de capul adversarului. El nu trebuie să dea capul înainte. A lovit mingea în mod firesc și adversarul vine și îl lovește în cap. Da, Dawa îl lovește în cap. El nu dă capul pe spate ca să joace mingea într-o poziție normală. După părerea mea, decizia e corectă!“, a spus Crăciunescu în studioul Digi Sport.

Hagi, subiectiv, a insistat că a fost penalty

Firește, după meci, managerul Farului a susținut vehement că echipa sa a primit corect penalty-ul din care a egalat, deși realitatea a fost alta.

Meritam să marcăm cel puţin două goluri. Ce faze am văzut... Dacă ăla e ofsaid (n.r. – faza golului anulat la Louis Munteanu), e inacceptabil. Și nu voia să dea nici penalty la un penalty clar. I-am zis: <<Domnule, e penalty, e clar>>. Dacă nu-i ziceam, nici măcar nu se ducea să vadă. Nu stau să acuz, stau şi eu să spun cum zice toată lumea la televizor, fac şi eu la fel“, a afirmat Hagi.

VEZI REZUMATUL MECIULUI FCSB - FARUL

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite