Benjamin Mendy, fotbalistul „prădător sexual”, nu va face închisoare pe viață dintr-un motiv incredibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși presa britanică era convinsă că Benjamin Mendy (28 de ani), fundașul stânga al lui Manchester City, va fi condamnat la închisoare pe viață, situația s-a schimbat la 180 de grade în numai o zi.

Benjamin Mendy a trecut de cea mai grea parte a procesului. Foto Getty images
Benjamin Mendy a trecut de cea mai grea parte a procesului. Foto Getty images

Campionul mondial cu echipa Franței în 2018 a scăpat de mai multe capete de acuzare, șase pentru viol și unul pentru agresiune sexuală, împotriva a patru femei, urmând să fie judecat pentru ultimele două acuzații. Faptele s-au petrecut în vila fotbalistului și, conform procurorilor, Benjamin Mendy le-ar fi închis pe victime în „camera de panică”, luându-le și telefoanele mobile. Procesul a început în august 2022 și s-a ajuns 15-a zi a deliberărilor.

Procurorul Timothy Cray l-a prezentat drept „prădător sexual, un pericol pentru femei”, însă vineri Tribunalul din Chester l-a declarat nevinovat pe Mendy pentru șase acuzații de viol, plus cea de agresiune sexuală.

Juriul nu a putut întruni o majoritate

Potrivit The Guardian, fundașul a scăpat deoarece cei 12 membri ai juriului nu au reușit să întrunească majoritatea de voturi în favoarea presupuselor victime ale sale, deși au deliberat, în total, mai bine de 60 de ore, într-o perioadă de aproximativ două săptămâni.

Benjamin Mendy este suspendat deja de un an, pe o perioadă nedeterminată, de campioana Angliei Manchester City și nu a mai jucat deloc fotbal în această perioadă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite