BBC a boicotat ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale 2022: „Asta e ipocrizie”

0
Publicat:

Postul național de televiziune britanic BBC a refuzat să difuzeze, în semn de protest, ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale din Qatar 2022, astfel că britanicii nu au putut urmări prima parte a evenimentului, relatează Daily Mail.

Ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal Qatar 2022.
BBC nu a difuzat ceremonia de deschidere a CM Qatar. FOTO Profimedia

Turneul de fotbal s-a deschis cu o ceremonie somptuoasă pe stadionul Al Bayt din Doha, în care actorul Morgan Freeman a ținut un discurs în care a invitat la pace, armonie și înțelegere între toate popoarele lumii, fiind prezent și youtuberul Ghanim Al Muftah. Ulterior artistul Jung Kook din trupa sud-coreeană BTS a susținut un spectacol muzical live. 

Totuși, fanii fotbalului din Marea Britanie nu au putut vedea ceremonia, fiindcă BBC a întârziat să difuzeze emisiunea cu 20 de minute. 

Prima parte a ceremoniei de deschidere nu a putut fi difuzată fiindcă BBC One a ales să nu întrerupă difuzarea meciului feminin din Super League dintre Chelsea și Tottenham Hotspur. 

După ce meciul s-a terminat și a trecut la transmisiunea echipei sale de la Doha, BBC nu a dorit să difuzeze restul ceremoniei la TV, transmițând în schimb un raport despre situația din Qatar în legătură cu drepturile omului și scandalurile din jurul turneului. 

Aceasta hotărâre a stârnit furie în rândul fanilor care au publicat mesaje pe rețelele de socializare în care și-au exprimat nemulțumirile. 

Nemulțumirea fanilor

 „Așadar, BBC nu afișează întreaga ceremonie de deschidere pentru că nu sunt de acord cu situația din Qatar în domeniul drepturilor omului. Am înțeles, dar de ce sunt acolo atunci? Asta e ipocrizie”, a afirmat un internaut într-o postare publicată pe Twitter.  

„BBC, unde este ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale? Vă plătesc licență tv, băieți. Dacă nu ați vrut să-l arăți, ar fi trebuit să-l dați celor de la ITV”, a mai adăugat un altul. 

Pentru a urmări ceremonia de deschidere, fanii au trebuit să se aboneze la canalul BBC Sport prin iPlayer. 

Qatar are o întreagă ceremonie de deschidere în desfășurare chiar acum în sprijinul celui mai mare turneu de fotbal din lume. Faptul că BBC nu a arătat ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale pe canalele lor este lipsit de respect”, a declarat un internaut. 

În aceeași ordine de idei, un jurnalist american a notat că deși BBC nu a difuzat ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale din Qatar, în urmă cu 9 luni a difuzat ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din China, țară învinuită de săvârșirea unui genocid. 

Gary Lineker, fost fotbalist englez, a afirmat că „nu este adevărat” că BBC nu a dorit să difuzeze ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale. 

Acesta a fost difuzat în întregime pe BBC iPlayer și pe BBC Sport”, a declarat Lineker, citat de Mirror

Totodată, un purtător de cuvânt al BBC a afirmat că „Prezentarea și acoperirea completă a Cupei Mondiale au fost disponibile pe BBC, inclusiv ceremonia de deschidere pe iPlayer”.

 În plus, el a mai adăugat că BBC a fost responsabilă de difuzarea meciului de deschidere de la Campionatul Mondial din Qatar, în care echipa națională a Qatarului a pierdut cu scorul de 0-2 în fața Ecuadorului. 

BBC va difuza meciul de luni al Angliei împotriva Iranului. Ulterior canalul de televiziune ITV va prelua dreptul de difuzare pentru următoarele meciuri ale turneului. 

BBC și ITV vor transmite și finala care va avea loc, duminică, 18 decembrie. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite