Barcelona i-a găsit înlocuitor lui Xavi. Antrenorul catalanilor a decis să facă un pas în spate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Thiago Motta, actualul antrenor al celor de la Bologna, este favorit să preia conducerea Barcelonei, în cazul plecării lui Xavi Hernandez, informează mass-media spaniolă. Potrivit postului de radio Cadena Ser, italo-brazilianul de 41 de ani este ţinta numărul unu a lui Joan Laporta, preşedintele clubului catalan, dacă Xavi va părăsi banca tehnică a catalanilor, în vara viitoare.

Xavi a anunțat că pleacă de la Barcelona dacă nu câștigă un trofeu. Foto EPA EFE
Xavi a anunțat că pleacă de la Barcelona dacă nu câștigă un trofeu. Foto EPA EFE

Eliminarea suferită de Barcelona în sferturile de finală ale Cupei Spaniei, miercuri la Bilbao, la două săptămâni după eşecul suferit în faţa eternei rivale Real Madrid, în finala Supercupei Spaniei, l-au pus pe gânduri pe Xavi, care nu reușește să pună pe linia de plutire gruparea "blaugrana".

E la 8 puncte de locul 1 în LaLiga

Antrenorul a reafirmat recent că va renunţa la funcţie la finalul sezonului, dacă nu va reuşi să cucerească niciun titlu în următoarele cinci luni, scrie Agerpres. Și mai are puține șanse, Barcelona fiind în prezent pe locul al treilea în La Liga, la opt puncte de liderul Girona, iar în Liga Campionilor va avea o misiune dificilă împotriva italienilor de la SSC Napoli, în optimile de finală.

După anunțul lui Xavi, al cărui contract cu Barca se întinde până în 2025, președintele Joan Laporta şi-a luat deja măsuri şi a făcut din italo-brazilianul Thiago Motta ţinta sa numărul unu pentru postul de antrenor al campioanei en-titre a Spaniei, subliniază sursa citată. O altă variantă ar fi mexicanul Rafa Marquez, fostul jucător al Barcelonei, care antrenează în prezent echipa a doua a clubului catalan.

Xavi a preluat clubul catalan în 2021, după ce și-a început cariera la arabi, la Al Saad, clubul de la care s-a retras ca jucător. Anul trecut a reușit să câștige campionatul, după 4 ani de secetă pentru gruparea ”blaugrana”. mai are în palmares Supercupa Spaniei, cucerită tot în 2023, după ce a trecut de Betis Sevilla în semifinale (4-2 după executarea loviturilor de departajare) și de marea rivală Real Madrid în finală (3-1).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite