Ancelotti, încântat după Real Madrid – Barcelona: verdictul italianului după un „măcel fotbalistic“ VIDEO

0
Publicat:

Antrenorul echipei Real Madrid, italianul Carlo Ancelotti, a declarat că scorul de 4-1 cu care a câştigat Supercupa Spaniei la fotbal în faţa marii rivale FC Barcelona, duminică seară, în finala disputată pe stadionul Al-Awwal Park din Riad (Arabia Saudită), este unul ''prea drastic".

Carlo Ancelotti, antrenor Real Madrid
Carlo Ancelotti, antrenor Real Madrid

Ancelotti a recunoscut că preluarea conducerii cu 2-0 după primele zece minute a rezolvat soarta meciului. "Am preluat conducerea foarte devreme. A fost un meci foarte complet şi suntem bucuroşi pentru acest rezultat", a spus tehnicianul italian în conferinţa de presă de după meci.

Întrebat despre motivul înlocuirii brazilianului Vinicius Junior, care a avut câteva momente tensionate cu jucătorii Barcelonei după eliminarea lui Araujo, Ancelotti a asigurat că a făcut-o pentru "a evita problemele fizice", întrucât brazilianul venea după o accidentare.

"Treaba lui Vinicius este să dea oamenilor speranţă şi să aducă trofee pentru Real Madrid, iar astăzi (duminică) el şi-a făcut treaba bine", a mai spus Ancelotti referindu-se la jucătorul brazilian, autorul unui hat-trick în prima repriză, în minutele 7, 20 şi 39 (din penalty).

Al patrulea gol al madrilenilor a fost opera celuilalt brazilian din atacul Realului, Rodrygo (63), în timp ce unica reuşită a Barcelonei i-a aparţinut polonezului Robert Lewandowski, cu o execuţie spectaculoasă din afara careului (33).

Barcelona a evoluat în zece jucători din minutul 71, după eliminarea fundaşului Ronald Araujo, care a primit două cartonaşe galbene pentru faulturi asupra lui Vinicius.

Real Madrid a cucerit pentru a 13-a oară în istoria sa Supercupa Spaniei, recordul fiind deţinut de FC Barcelona, cu 14 succese.

Odată cu meciul de la Riad, Carlo Ancelotti l-a depăşit (264 de meciuri) pe francezul Zinedine Zidane ca al doilea antrenor care a condus de pe bancă cele mai multe meciuri ale lui Real Madrid, după Miguel Munoz. De asemenea, el l-a egalat pe Zidane cu 11 trofee ca antrenor al grupării madrilene.

VEZI REZUMATUL MECIULUI REAL MADRID - BARCELONA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite