Avem VAR, dar nu funcționează. Explicațiile FRF după ce sistemul de arbitraj video a clacat la meciul Sepsi - Rapid

0
Publicat:

După victoria de etapa trecută în fața FCSB, Rapid avea șansa să urce pe primul loc în Superliga, cu o victorie pe terenul lui Sepsi. Giuleștenii nu au reușit decât o remiză albă, astfel că au urcat momentan pe poziția secundă, la egalitate cu CFR Cluj.

Ovidiu Hațegan a rămas fără VAR la meciul Sepsi - Rapid. Foto Sportpictures
Ovidiu Hațegan a rămas fără VAR la meciul Sepsi - Rapid. Foto Sportpictures

Meciul de la Sfântu Gheorghe a avut un moment inedit, în care sistemul VAR a clacat, iar arbitrul Ovidiu Hațegan a întrerupt partida, în minutul 38. Problema a fost remediată destul de repede, după doar câteva minute, astfel încât meciul a putut continua în condiții normale. FRF a emis un comunicat în care explică eroarea.

„Echipa de implementare VAR în România face următoarele precizări, după ce sistemul VAR s-a blocat în minutul 38 al meciului Sepsi OSK - FC Rapid. Cele două servere care compun echipamentul care se utilizează în analizele video au devenit nefuncționale și nu au mai răspuns la niciun fel de comandă dată de operatorul de reluări. Semnalul video al camerelor preluate de la broadcaster era vizualizat în continuare pe monitoarele din interiorul mașinii VAR, dar nu se puteau realiza reluări prin intermediul echipamentelor care s-au blocat.

Incidentul va fi investigat

Astfel, a fost obligatorie operațiunea de restart, care în cazul serverelor nu este instantanee, ci durează câteva minute. În acest fel, echipamentele EVS au fost repuse în funcțiune, după aproximativ 3 minute, iar arbitrul de centru a fost informat prin sistemul de comunicație că sistemul VAR este din nou funcțional. Până la final, sistemul a funcționat fără alte probleme.

Aceeași mașină VAR prezentă la Sfântu Gheorghe a fost și aseară, la Razgrad, la partida Ludogoreț – Fenerbahce, în Conference League, iar sistemul a funcționat fără nicio problemă. Incidentul va fi analizat împreună cu furnizorul sistemelor pentru a identifica problema și a o evita pe viitor”, a informat FRF prin intermediul site-ului oficial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite