VAR-ul românesc face înconjurul lumii. Fotbalist „uitat” când s-a trasat linia ofsaidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sepsi a pierdut meciul cu Poli Iași (0-1), într-o restanță din etapa a 7-a disputată joi seara. Covăsnenii au avut un gol valabil înscris în minutul 81, anulat însă din camera VAR pe motiv de ofsaid, după mai bine de 6 minute de deliberări ale arbitrilor.

Linia VAR e trecută printre picioarele unui fundaș ieșean (în plan îndepărtat). Captură TV
Linia VAR e trecută printre picioarele unui fundaș ieșean (în plan îndepărtat). Captură TV

Denis Rența a centrat în careul advers, Gabriel Debeljuh a părut că atinge minge, aceasta l-a lovit pe Rareș Ispas și a intrat în poartă. Reușita a fost anulată după ce arbitrul Andrei Chivulete a fost chemat să judece faza la monitorul de la marginea terenului. Dacă faza a fost grea și controversată, modul în care a fost trasată linia ofsaidului de tehnicianul din camera VAR a fost de tot râsul. Mihai Bordeianu a fost ”uitat” de specialiști, linia trecând printre picioarele acestuia.

Tehnicienii VAR sunt vinovații 

”Eu cred că ăștia de la FIFA, de la UEFA, o să cumpere patentul cu VAR ăsta din România la anul. Niște anomalii de-astea, niște premiere mondiale, incredibil, linia aia e trasă oblic”, a comentat Robert Niță la Fanatik. Analistul TV a detaliat și cum se trasează linia ofsaidului, fiind discuția dacă aceasta este pusă automat de soft sau de tehnicianul VAR.

”Eu am fost într-un tir din ăsta la un meci, m-am dus cu vreo 2 ore înainte la stadion și erau băieții ăștia acolo, arbitrii, stăteau acolo de vorbă că nici nu începuse ședința tehnică. E ca la ecografie când îți măsoară un organ. Pun două puncte stânga, dreapta și pe urmă când apasă pe buton între cele două puncte automat soft-ul pune linia, le unește. Dar punctele sunt puse de mâna omului, de tehnicianul ăla. Se face manual”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite