Australian Open, zguduit: Liderul mondial ratează turneul. Motivul absenței

0
Publicat:

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, numărul 1 mondial, a anunţat vineri că a declarat forfait pentru Australian Open (16-29 ianuarie), primul turneu de Mare Şlem al anului, după ce s-a accidentat la un muşchi al piciorului drept în timpul unui antrenament, informează AFP.

Carlos Alcaraz ratează primul Grand Slam al anului din postura de lider ATP.
Carlos Alcaraz ratează primul Grand Slam al anului din postura de lider ATP.

"Când eram în cea mai bună formă în intersezon, m-am accidentat făcând o mişcare greşită la un antrenament", a explicat Alcaraz pe Twitter. "Muncisem foarte mult ca să ajung la cel mai bun nivel al meu în Australia", a continuat jucătorul în vârstă de 19 ani.

"Din păcate, nu voi putea participa nici la turneul de la Kooyong, nici la Openul Australiei. Este un moment peste care e greu să trec, dar trebuie să rămân optimist, să mă refac şi să privesc înainte. Ne vom vedea în 2024 la Openul Australiei", a conchis el.

Alcaraz a devenit cel mai tânăr număr 1 mondial de la apariţia clasamentului ATP în 1973, câştigând în septembrie US Open, primul său turneu de Mare Şlem, la 19 ani. El a devenit câteva luni mai târziu cel mai tânăr jucător din toate timpurile care încheie anul pe primul loc în ierarhia mondială.

Dar o ruptură musculară în zona abdominală l-a împins să abandoneze în sferturi de finală la Masters 1.000 de la Paris în noiembrie, obligându-l să pună capăt prematur sezonului. Astfel, el nu a putut juca nici la Turneul Campionilor, nici la Cupa Davis.

Revenirea lui la Melbourne era aşteptată mai ales prin prisma unui eventual duel cu Novak Djokovici, cel mai bun jucător pe suprafaţă hard (nouă titluri la Australian Open şi trei la US Open), care nu a putut participa anul trecut nici la Australian Open, nici la Flushing Meadows, deoarece a refuzat să se vaccineze împotriva Covid.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite