Primire de gală pentru Novak Djokovici în Australia. Anul trecut fusese expulzat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Novak Djokovici a fost trecut prin momente jenante anul trecut, la Australian Open, după ce a fost expulzat din "Ţara Cangurilor". Nevaccinat împotriva Covid-19, el încercase să intre pe teritoriul Australiei cu o scutire, care i-a fost în cele din urmă refuzată, fiind expulzat chiar înainte de începerea turneului, după ce a petrecut câteva zile într-un centru de detenţie şi a făcut apel la justiţie.

Novak Djokovici atacă al 10-lea titlu la Australian Open. Foto EPA  EFE
Novak Djokovici atacă al 10-lea titlu la Australian Open. Foto EPA EFE

De asemenea, Djokovic primise şi o interdicţie de intrare în Australia pe o perioadă de trei ani. Între timp, cerinţa de vaccinare a fost ridicată în Australia, iar tenismanul sârb, în vârstă de 35 de ani, şi-a obţinut viza după ce interdicţia de călătorie a fost ridicată în noiembrie.

Acum, Nole a revenit în Australia și a a evoluat într-o partidă de dublu, alături de canadianul Vasek Pospisil, iar cei doi au pierdut în faţa perechii Tomislav Brkic / Gonzalo Escobar, scor 4-6, 6-3, 10-5. În momentul în care a pătruns pe teren, "Nole" a avut parte de o primire extrem de călduroasă din partea fanilor australieni.

Aceștia i-au strigat numele campionului sârb și l-au aplaudat la scenă deschisă. La final, Novak Djokovici a avut sesiune de selfie-uri şi autografe, alături de fani.

E favorit la Australian Open

La sosirea sa în Australia, săptămâna trecută, Novak Djokovici, care va încerca să câştige luna aceasta un al 22-lea titlu de Grand Slam din carieră, a recunoscut că nu va uita niciodată ce s-a întâmplat în urmă cu un an, când a fost expulzat pentru că a refuzat să se vaccineze anti Covid 19, scrie Digi Sport.

Nole îşi va face debutul în proba de simplu de la Adelaide marți, împotriva francezului Constant Lestienne.

Fostul lider al clasamentului ATP, câştigătorul a cinci titluri în 2022, inclusiv pe iarba de la Wimbledon, este favoritul viitoarei ediţii a Australian Open, unde speră să cucerească al 10-lea său titlu la Antipozi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite