Nevaccinatul Djokovici surprinde în Australia: Remarca specialistului Eurosport

0
Publicat:

Ce diferență de la un an la altul! În 2022, cam pe vremea asta, Novak Djokovici (35 de ani, 5 ATP) era, efectiv, arestat pe aeroportul din Melbourne, plasat într-un centru de detenție pentru azilanți, plimbat prin sălile de judecată și, ulterior, expulzat din Australia.

Novak Djokovici, de nouă ori campion la Australian Open.
Novak Djokovici, de nouă ori campion la Australian Open.

Astăzi, Nole e la fel de nevaccinat ca-n 2022, dar a intrat de mult în „Țara Cangurilor“, eliberată de restricțiile pandemice. Și zburdă pe terenurile de la Adelaide, în pregătirea primului Grand Slam al anului. Chiar dacă cele două partide disputate până acum, în compania unor adversari de mâna a treia, Lestienne (65 ATP) și Halys (64 ATP), sunt prea puțin edificătoare, specialiștii văd deja niște semne importante în atitudinea afișată de Novak pe teren.

Totul începe cu Australian Open, bineînțeles, dar eu nu cred că am văzut vreodată un jucător mai înfometat pentru răzbunare, din dorința de a câștiga. Nu cred că există cineva mai înfometat decât Novak, în acest moment“, și-a început analiza Mats Wilander pentru Eurosport, postul care va transmite primul Grand Slam din 2023.

Mats Wilander, expert Eurosport
Mats Wilander, expert Eurosport

În continuare, specialistul postului s-a arătat bucuros că acel fiasco de anul trecut a fost dat uitării de publicul australian care, la vremea respectivă, părea a fi împotriva lui Djokovici, ajuns la Melbourne cu o scutire medicală de la vaccinare anti-COVID. „Cred că mulți oameni au considerat la vremea respectivă că a fost decizia corectă (n.r. - ca el să nu poată intra în Australia), deoarece nu poți face din cineva, precum Novak Djokovici, un privilegiat. Dar anul acesta, cred că el va avea parte de o primire grozavă“, a continuat Wilander, câștigător la Australian Open în 1983, 1984 și 1988.

Mai departe, fostul lider ATP a explicat de ce îl consideră pe Djokovici principalul favorit la Australian Open 2023: „În primul rând, el a câștigat de nouă ori Australian Open, suprafața e perfectă pentru el. Australian Open are și o istorie a jucătorilor care câștigă de mai multe ori aici și care sunt constanți. Vorbesc din proprie experiență, am câștigat de trei ori aici. Nimeni nu e 100% pregătit în Australia (n.r. – având în vedere că turneul vine în debutul sezonului), dar Djokovici e mereu pe acolo, aproape de capacitatea sa maximă. Iar asta înseamnă că e favoritul principal la câștigarea turneului“.

Întrebat ce crede despre liderul mondial, în acest moment, spaniolul Carlos Alcaraz (19 ani), Wilander a lăsat de înțeles că ibericul poate să aibă de suferit exact din cauza statutului său: „Imaginați-vă presiunea la care e supus acum acest băiat de 19 ani, care a reușit să obțină prima poziție mondială în fața unor oameni care au câștigat peste 20 de Grand Slam-uri. E un fenomen, dar îmi imaginez că s-ar putea să se lupte pentru a confirma, cel puțin la începutul sezonului“.

Wilander a evaluat apoi șansele lui Djokovici, în comparație cu alți jucători consacrați ai circuitului ATP: „În Australia, mă aștept ca Novak să fie foarte greu de învins. De pildă, îl văd favorit clar în fața lui Medvedev, dar și în fața lui Nadal, campionul en-titre. Singurul lucru care îl poate trăda pe Djokovici e tocmai dorința sa de a exagera, de a demonstra, după tot ceea ce i s-a întâmplat în Australia, în urmă cu un an“.

Până să vedem cum se va descurca Djokovici la Australian Open 2023, pentru campionul sârb urmează primul mare test din acest sezon, duelul cu Denis Shapovalov (Canada, 23 de ani, 18 ATP), vineri, în sferturile turneului de la Adelaide. În semifinale, învingătorul va juca fie cu Medvedev (7 ATP), fie cu Khachanov (20 ATP).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite