Australian Open, cifre fabuloase fără restricții pandemice: Niciun Grand Slam n-a mai reușit așa ceva

0
Publicat:

Organizatorii Australian Open au anunţat, marţi, că la ediţia din acest an a fost stabilit un nou record de audienţă pentru un turneu de Mare Şlem, cu peste 900.000 de spectatori prezenţi în tribune în cele trei săptămâni de competiţie, în ciuda absenţei unor jucători de renume şi a perturbării programului din cauza ploii, informează Reuters.

Fanii australieni au savurat primul Grand Slam al anului
Fanii australieni au savurat primul Grand Slam al anului

Un număr de 839.192 de fani au venit la Melbourne Park între 16 şi 29 ianuarie, pentru prima ediţie fără restricţii din ultimii doi ani a turneului de Grand Slam de la antipozi, după criza generată de pandemia de Covid-19, depăşind precedentul record de 812.174 de spectatori, stabilit în ianuarie 2020.

Aceste cifre eclipsează numărul de spectatori prezenţi anul trecut la celelalte turnee de Mare Şlem - 515.164 la Wimbledon, 613.500 la Roland Garros şi 776.120 la US Open.

Peste 60.000 de persoane au urmărit, de asemenea, partidele din calificările pentru tabloul principal de la Melbourne, astfel că audienţa totală la Australian Open s-a ridicat anul acesta la 902.312 spectatori.

În ciuda unor absenţe de marcă, precum recent retraşii Roger Federer, Serena Williams şi Ashleigh Barty (campioana de anul trecut), Australian Open 2023 a doborât inclusiv recordul de audienţă pentru o singură zi de competiţie, cu 94.854 de spectatori, pe 21 ianuarie. Precedentul record era de 93.709 fani şi fusese stabilit în 2020.

Sârbul Novak Djokovici l-a învins, duminică, pe grecul Stefanos Tsisipas şi a cucerit a 10-a sa coroană la Australian Open, egalându-l cu această ocazie pe spaniolul Rafael Nadal, deţinătorul recordului de trofee de Mare Şlem (22). La feminin, victoria a revenit belarusei Arina Sabalenka, care a învins-o în finală pe kazaha Elena Rîbakina, pentru a-şi trece în palmares primul său titlu de Grand Slam.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri