Plecăciune în fața lui Djokovici după Australian Open: Cum a fost primită victoria sârbului de stelele tenisului

0
Publicat:

Dacă în țară, unii dintre specialiștii noștri în tenis au ales să arunce cu noroi în performanța lui Djokovici, aducând în discuție că tatăl său s-a fotografiat cu steagul Rusiei sau amintind de faptul că însuși Nole nu s-a vaccinat, în schimb, în afara României, nivelul discuției a fost altul. Ca de obicei! Iată câteva declarații care arată cât de mult suntem în urma normalității, inclusiv când analizăm o performanță sportivă:

Novak Djokovici, imbatabil la Australian Open din 2018 încoace. FOTO: Arhiva Adevărul
Novak Djokovici, imbatabil la Australian Open din 2018 încoace. FOTO: Arhiva Adevărul

*Stefanos Tsitsipas (învinsul lui Djokovici din finală): Novak e unul dintre cei mai buni jucători din istorie. Cred că, de fapt, e cel mai bun jucător al tuturor timpurilor. Nole, vreau să-ți mulțumesc pentru limitele pe care le-ai dus mai departe în sportul nostru, ne-ai provocat pe toți la maxim.

*Carlos Alcaraz (locul 2 ATP): Felicitări Novak Djokovici pentru câștigarea Australian Open și pentru urcarea pe locul 1 în lume. Le meriți pe deplin. Sper să ne vedem, în scurt timp, pe teren.

*Andy Roddick (fost campion la US Open): E înfricoșător, când mă gândesc că nu l-am văzut niciodată pe Novak jucând atât de bine, ca în ultima săptămână. Atât de dominant... Acum, sper că Rafa va fi sănătos și apt pentru French Open. Ar fi foarte tare să-i vezi, concurând unul împotriva celuilalt pentru al 23-lea Grand Slam. Trebuie să sperăm și să-l felicităm pe Novak!

*John McEnroe (analist Eurosport, cu șapte Grand Slam-uri în palmares): Novak e un luptător feroce și un câștig uriaș pentru sportul nostru. E un atlet și un om fenomenal. Nu știu câte Grand Slam-uri va câștiga în final, dar cred că va mai cuceri două, trei trofee majore, minim.

Paranoia

Un amănunt reconfortant e că, totuși, în România, n-avem exclusivitate pe aruncarea cu noroi într-un sportiv genial. De pildă, în Franța, Marc Gicquel (45 de ani), fost jucător de locul 37 ATP, a ajuns să pună la îndoială că Djokovici a plâns pe bune, copleșit de emoții, după finala Australian Open: „Mi-ar fi plăcut să-i văd lacrimile, m-am uitat, n-am văzut. Poate n-am căutat bine“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite