Contestatarii lui Djokovici suferă în tăcere: Ce ar fi vrut să pățească sârbul, la Melbourne

0
Publicat:

Australian Open 2023 a lămurit definitiv o dilemă. Mulți au crezut – unii au și sperat! – că Djokovici va fi primit cu ostilitate în țara de unde a fost expulzat, în 2022. Nici vorbă de așa ceva!

Djokovici

Deși a petrecut o lună în Australia, mai întâi, la Adelaide, iar apoi, la Melbourne, Nole n-a fost atacat din tribune nici măcar la un meci din cele 12 disputate, în total. Ceea ce arată civilizația australienilor, care au știut să facă distincția între alegerea personală a unui individ, când vorbim despre vaccinare anti-COVID, și valoarea sa incontestabilă, ca sportiv.

Mai mult, Djokovici și parcursul său la Australian Open 2023 au stabilit și un record de asistență. Potrivit Eurosport, la finala de duminică, Djokovici – Tsitsipas (6-3, 7-6, 7-6) în complexul „Melbourne Park“ s-au aflat 45.832 de fani. A fost doborât astfel recordul din 2020, când în ultima zi a competiției au fost prezenți 31.020 de spectatori pe „ Rod Laver Arena“ și împrejurimi.

5

ani au trecut de la ultima înfrângere a lui Djokovici la Australian Open, în 2018, în optimi. De atunci, sârbul a legat 28 de victorii, la Melbourne, cucerind patru trofee la rând.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite