Arabii au rămas cu gura căscată: Unde s-a dus fostul selecționer al saudiților

0
Publicat:

Francezul Herve Renard, care a demisionat recent din postul de selecţioner al echipei masculine a Arabiei Saudite, a fost numit la conducerea tehnică a naţionalei feminine a Franţei, a anunţat Federaţia franceză de fotbal (FFF), citată de AFP.

Hervé Renard
Hervé Renard

Renard, în vârstă de 54 de ani, nu a mai condus până în prezent nicio echipă feminină. El a semnat un contract valabil până în august 2024 cu FFF, urmând să le conducă pe Les Bleues la viitoarea Cupă Mondială, care va avea loc în perioada 20 iulie - 20 august 2023 în Australia şi Noua Zeelandă, iar apoi la Jocurile Olimpice de la Paris, în vara anului viitor.

Tehnicianul francez şi-a făcut un nume ca antrenor în fotbalul masculin, după ce a condus cu succes mai multe selecţionate (Zambia, Cote d'Ivoire, Maroc, Arabia Saudită), fiind dublu câştigător al Cupei Africii pe Naţiuni, cu Zambia în 2012 şi Cote d'Ivoire în 2015.

El o înlocuieşte la cârma naţionalei feminine a Franţei pe compatrioata sa Corinne Diacre, demisă din funcţie pe 9 martie, după un diferend cu cele mai bune jucătoare franceze.

Herve Renard urmează să anunţe, vineri, lista jucătoarelor convocate pentru meciurile amicale cu Columbia (7 aprilie, la Clermont-Ferrand) şi Canada (11 aprilie, la Le Mans), în cursul unei conferinţe de presă la sediul FFF.

Selecţionata feminină de fotbal a Franţei mai are de disputat în total doar patru meciuri de pregătire înaintea debutului la Cupa Mondială 2023, pe 23 iulie la Sydney, împotriva Jamaicăi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite