Arabia Saudită, caz de Dosarele X în fotbal: Ce a pățit naționala care a bătut Argentina la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arabia Saudită a furnizat o adevărată „bombă“ fotbalistică, în prima etapă din faza grupelor, la Mondialul din Qatar: 2-1 cu Argentina pe data de 22 noiembrie 2022. A fost rezultatul care a făcut înconjurul lumii și a ridicat problema eliminării „pumelor“ din competiție, în condițiile în care Messi și colegii săi aveau de jucat două partide infernale, cu Mexic și Polonia.

Herve Renard (centru), selecționerul demisionar al Arabiei Saudite
Herve Renard (centru), selecționerul demisionar al Arabiei Saudite

Ce s-a întâmplat însă după acel meci Arabia Saudită – Argentina (2-1) poate fi încadrat în Doasarele X ale fotbalului mondial! Dacă naționala sud-americană, nu doar că și-a revenit după înfrângerea respectivă, dar a ajuns să câștige chiar Mondialul, în schimb, arabii au devenit ciuca bătăilor! În Qatar, în ciuda unor prestații bune, saudiții au pierdut, atât cu Polonia (0-2), cât și cu Mexic (1-2). Dar ce a urmat e și mai șocant!

După Mondialul din Qatar, Arabia Saudită a disputat cinci meciuri. Dintre care patru pierdute! Singura victorie: 2-0 cu Yemen în Cupa Golfului Persic! În rest, 0-2 cu Irak, 1-2 cu Oman, 1-2 cu Venezuela și 1-2 cu Bolivia sunt rezultatele care tocmai au provocat demisia selecționerului Hervé Renard (54 de ani). Iar asta în condițiile în care, după marea victorie cu Argentina, se vorbea despre rămânerea francezului pe banca Arabiei Saudite până în... 2029!

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite