„Apocalipsa“ COVID-ului e istorie: Djokovici, nevaccinat, sosește în Australia. Când va ateriza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După doi ani și jumătate, în care s-au luat foarte multe măsuri aberante, în numele salvării de la SARS-CoV-2, lumea a învățat să trăiască, fără restricții, cu COVID-19. O boală care continuă să facă victime și cu care va trebui să conviețuim pentru eternitate. Până să ajungem în acest punct, am traversat o perioadă neagră pentru istoria omenirii de care ne vom aduce aminte și peste mulți ani.

Novak Djokovici va merge în Australia, nevaccinat, așa cum și-a dorit. FOTO: Arhiva Adevărul
Novak Djokovici va merge în Australia, nevaccinat, așa cum și-a dorit. FOTO: Arhiva Adevărul

Astăzi, pare incredibil, însă nu mai departe de luna ianuarie, un sportiv perfect sănătos, Novak Djokovici, a fost, efectiv, arestat în Australia, pe motiv că era... nevaccinat! Asta deși, el fusese chemat, la Melbourne, de organizatorii Australian Open 2022! A urmat însă o luptă ridicolă, între oficialii turneului, dornici să facă bani pe cârca sârbului, și politicienii australieni, hotărâți să câștige voturi, înainte de alegeri. Rezultatul? Un fiasco care a „pătat“ sportul-alb.

Astăzi, nimeni nu mai are timp de asemenea discuții aberante despre opțiunea oamenilor privind vaccinarea. Și, drept urmare, Novak Djokovici se pregătește să meargă în Australia, după cum a anunțat directorul primului Grand Slam al anului, Craig Tiley. Potrivit Eurosport, sârbul de 35 de ani, aflat pe locul 5 în lume, va evolua, mai întâi, la Adelaide (2-8 ianuarie), după care va ataca Australian Open 2023 (16-29 ianuarie).

Ce a anunțat Craig Tiley?

*Ne concentrăm pe primirea lui Djokovici, întrucât acesta va sosi, săptămâna viitoare. El va juca la Adelaide și apoi la Australian Open. Am vorbit cu el, de-a lungul anilor, e un mare campion. Joacă cel mai bun tenis și va fi favorit. E popular în Australia, deoarece are un număr mare de fani aici.

*Ultimii doi ani au fost dificili pentru toată lumea, nu doar la Australian Open. Dacă faci un pas înapoi și privești lucrurile, acele circumstanțe au fost în afara controlului nostru. Dacă ne dorim să nu se fi întâmplat? Absolut! Dacă am făcut tot ce am putut în acel moment? Da, tot ce se putea. Acum, avem controlul și sper să fie totul bine.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite