„Australia trebuie să-şi ceară scuze faţă de Djokovici!“: Editorial acid în presa din Melbourne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Publicaţia „The Age“, care apare în Capitala Statului Victoria, a avut cele mai răspândite articole în presa internaţională pe tema reţinerii lui Novak Djokovici. Iar, astăzi, jurnalistul Paul Sakkal a distribuit un text de opinie virulent, legat de acest scandal.

În articolul intitulat „Răsturnări de situaţie şi acuze pe tema eligibilităţii lui Djokovici“, „The Age“ analizează mai multe teorii care ar fi stat în spatele unui fiasco mediatic.

În debutul textului, se precizează că scutirea medicală pe care a primit-o Nole a fost acordată de două comisii de experţi care activează în Statul Victoria. Mai mult, „The Age“ subliniază că singurul motiv pentru care lui Djokovici i s-a permis să urce în avionul spre Australia a fost faptul că avea viza corespunzătore acordată, foarte important, de Guvernul Federal!

„The Age“ explică, mai departe, că scandalul a pornit de când Djokovici şi-a anunţat călătoria, printr-o postare pe Instagram. Din acel moment, ideea că un sportiv multimilionar şi celebru a primit o scutire a stârnit furia publicului. A fost o decizie care a aruncat în derizoriu toate sacrificiile australienilor de la începutul pandemiei. Sacrificii şi suferinţe care au inclus închiderea graniţelor şi lockdown-uri. Iar când a venit vorba de închiderea graniţelor, impresia a fost că mereu a existat un set de reguli pentru cei faimoşi şi bogaţi şi cu totul alt set de reguli pentru oamenii de rând.

Morrison

Mai departe, articolul ia în calcul următoarea variantă: sosirea lui Djokovici în Australia a devenit o oportunitate politică. Concret, Nole era gata să ajungă, la Melbourne, fără nicio problemă, până când a apărut furia publicului. Din acel moment, potrivit acestei teorii, prim-ministrul Scott Morrison (foto) ar fi dorit să profite de cazul Djokovici, pentru a-şi demonstra corectitudinea, luând, în acelaşi timp, atenţia publicului de la alte probleme grave cu care se confruntă Australia, în aceste zile: stocul epuizat al testelor rapide şi doze insuficiente de vaccin pentru administrarea booster-ului.

„The Age“ a tras, la final, o concluzie dură: 

*Vizele pentru Australia sunt acordate de Guvernul Federal. Care a dat-o în bară rău de tot! Indiferent de comunincarea care a existat între Guvernul Federal, oficialii Statului Victoria şi Federaţia Australiană de Tenis, acest scandal n-ar fi trebuit să se nască niciodată. Pentru că, acum, birocraţia stricată a Australiei a ajuns subiect de prima pagină peste tot în lume. Iar preşedintele Serbiei ne condamnă, în mod public.

*Dacă această confuzie în cazul lui Djokovici a fost rezultatul unor erori, atunci vorbim despre incompetenţă din partea tuturor celor implicaţi în acest caz. Altfel, dacă Guvenul Federal s-a sucit în cazul lui Djokovici, pe ultima sută de metri, numai din motive politice, pentru a scăpa de furia publicului, atunci ar trebui să-şi ceară scuze faţă de Djokovici.

CITEŞTE ŞI:

Două opinii pro şi contra Djokovici: „Adevărul“ analizează subiectul momentului în lumea sportului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite