Ana Bogdan, mândria României: lumea tenisului o aplaudă cu admirație pentru „Heart Award“ FOTO

0
Publicat:

Ana Bogdan a fost votată câştigătoarea distincţiei Heart Award, pentru contribuţia avută în calificările Billie Jean King Cup, potrivit paginii de Instagram a competiţiei.

Ana Bogdan, imediat după victoria eroică din meciul Ucraina - România. FOTO: Arhiva Adevărul
Ana Bogdan, imediat după victoria eroică din meciul Ucraina - România. FOTO: Arhiva Adevărul

Ana Bogdan a câştigat două din cele trei meciuri jucate în aprilie în întâlnirea cu Ucraina, în revenirea echipei României de la 0-2 la 3-2. Ana a obţinut o victorie ''epică'' în faţa Elinei Svitolina, care a dat semnalul revenirii, iar în final a făcut pereche cu Jaqueline Cristian la dublu, aducând victoria în faţa surorilor Liudmila şi Nadia Kicenok şi calificând România pentru prima oară la turneul final al competiţiei.

FOTO: Billie Jean King Cup/ Platforma X
FOTO: Billie Jean King Cup/ Platforma X

Contracandidatele româncei la acest premiu în Grupa Mondială au fost japoneza Nao Hibino, britanica Emma Răducanu şi germanca Laura Siegemund.

Daneza Clara Tauson a câştigat ''Premiu Inimii'' pentru zona Europa/Africa, Grupa I, Julia Riera (Argentina), pentru zona Americilor, Grupa I, iar chinezoaica Xinyu Wang, pentru zona Asia/Oceania, Grupa I, în urma voturilor din social media.

Câştigătoarele premiilor primesc o donaţie din partea Federaţiei Internaţionale de tenis (ITF) pentru a o oferi unei cauze caritabile la alegere. Donaţia este de 3.000 de dolari pentru echipele din calificările Billie Jean King Cup şi de 2.000 de dolari pentru cele din grupele continentale.

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta Japonia în optimile de finală ale Billie Jean King Cup. Turneul final al competiţiei va avea loc în perioada 12-20 noiembrie, la Sevilla.

Dacă va trece de Japonia (12-14 noiembrie), România va juca în sferturile de finală (15-17 noiembrie) cu Italia, care nu va evolua în primul tur.

Echipa României s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, pe 14 aprilie, la Fernandina Beach (Florida). În acelaşi weekend, Japonia a trecut de Kazahstan cu 3-1.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite