Americanii, cu românca Sabrina Ionescu în frunte la Jocurile Olimpice. Baschetbalista strălucește în WNBA

0
Publicat:

Sabrina Ionescu, baschetbalista americană cu părinți români care face spectacol în WNBA, a fost selecționată în naționala feminină a Statelor Unite pentru Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. Pentru vedeta de 26 ani, campioană mondială în 2022, aceasta va fi prima ediție a JO din carieră.

Sabrina Ionescu vrea titlul olimpic la Paris 2024. Foto Instagram
Sabrina Ionescu vrea titlul olimpic la Paris 2024. Foto Instagram

Jucătoare cu origini românești face spectacol în WNBA la New York Liberty, acolo unde a fost aleasă pe prima poziție din draft-ul WNBA din 2020. Sabrina a devenit prima jucătoare din istorie care a obținut 2.000 de puncte, 1.000 de pase decisive și 1.000 de recuperări în carieră. Ea a fost aleasă în detrimentul unei alte sportive care face furori peste Ocean. Caitlin Clark, noul star al baschetului feminin american, nu a fost selecționată pentru JO 2024, ceea ce a suscitat dezbateri şi critici în mass media şi rețelele de socializare.

Considerată una dintre cele mai bune jucătoare din toate timpurile la nivel universitar și prima alegere la draftul WNBA din aprilie 2024 de către Indiana Fever, Caitlin Clark a declarat că ar timp să joace în viitor și la Olimpiadă. "Sincer, nu sunt decepționată. Asta îmi dă un motiv să muncesc, este un vis. Sper că într-o zi aş putea participa, că aş putea fi acolo peste patru ani", a spus ea. Cu precizia aruncărilor de la distanță şi a tehnicii sale, ea a devenit cea mai bună marcatoare din istoria campionatului universitar (NCAA), dar s-a acomodat mai dificil cu rigorile WNBA.

SUA a preferat jucătoare cu experiență

Federația a explicat că jucătoarea nu are suficientă experiență pentru a juca la JO şi a preferat un grup de zece jucătoare care au în palmares 15 medalii de aur olimpice, 18 titluri mondiale şi 55 selecții în All-Star WNBA. Liderul echipei Statelor Unite este Diana Taurasi, 42 ani, care va participa la a şasea ei olimpiadă. "Am selecționat o echipă care, suntem convinşi, va reprezenta țara noastră la cel mai înalt nivel la Paris", a declarat Jennifer Rizzotti, preşedinta comitetului echipei naționale feminine.

Din lot face parte şi Brittney Griner (Mercury), care a trecut peste perioada foarte dificilă din viața sa în care a fost încarcerată mai multe luni în Rusia. Echipa feminină de baschet a SUA a câştigat ultimele şapte titluri olimpice consecutive, dintr-un total de nouă, iar la Mondiale are 11 titluri, dintre care ultimele patru consecutive.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite