O tânără cu origini româneşti face senzaţie în liga de baschet feminin din SUA. Performanţele obţinute de fosta elevă a lui Kobe Bryant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sabrina Ionescu este considerată de mulţi steaua în devenire a baschetului feminin de peste oceanFoto: TwittweSabrina Ionescu
Sabrina Ionescu este considerată de mulţi steaua în devenire a baschetului feminin de peste oceanFoto: TwittweSabrina Ionescu

Sabrina Ionescu, o tânără de origine română, face senzaţie în celebrul WNBA, liga profesionistă de baschet din Statele Unite rezervată fetelor. Ea devenit recent cea mai tânără jucătoare din istoria competiţiei care reuşeşte un triple-double: termen din baschet care desemnează cel puţin 10 pase decisive, 10 recuperări şi tot atâtea puncte reuşite într-un singur meci.

„Sabrina Ionescu, primul trible-double din istoria echipei New York Liberty! A încheiat meciul cu 26 de puncte, 12 pase decisive şi 10 recuperări!”  s-a auzit la finalul meciului din WNBA, potrivit Digi.24.

Performanţa tinerei de 23 de ani a făcut din ea prima baschetbalistă din istoria echipei care reuşeşte acest lucru, ea a atins pentru prima dată această bornă, la al şaselea meci în liga profesionistă. 

„Sunt entuziasmată, dar mă bucur mai mult pentru că am câştigat meciul. Nu e vorba doar de mine, ci de cum a jucat întreaga echipă”, a afirmat Sabrina Ionescu.

De altfel în campionatul universitar ea a bifat şi alte statistici impresionante, fiind prima baschetbalistă care:

  • a cumulat 2.000 de puncte, 1.000 de recuperări şi 1.000 de pase decisive 
  • a deţinut recordul de 26 de triple-double.

Asta în contextul în care cea mai apropiată concurentă a reuşit mai puţin de jumătate Sabrina este considerată de mulţi steaua în devenire a baschetului feminin de peste ocean.

„Nu contează nivelul la care joc, împotriva cui joc, până la urmă este vorba doar de mine şi fac tot posibilul să fiu cea mai bună” a mai spus Sabrina.

De altfel, de- a lungul carierei a câştigat şi alte distincţii, la 20 de ani, ea a fost numită cea mai bună jucătoare şi a obţinut trofeul Wade în cadrul competiţiei dedicate baschetului feminin din SUA, NCAA Women's Final Four.

Iar anul trecut, pe 24 februarie, Sabrina Ionescu a reuşit o performanţă unică în istoria baschetului de colegiu: a depăşit, bornele de 2.000 de puncte, 1.000 de pase decisive şi 1.000 de recuperări în NCAA, într-o noapte în care a urcat pe aceeaşi scenă cu văduva legendarului Kobe Bryant, pentru a-i aduce acestuia un omagiu, fiind fosta lui elevă.

Sabrina s-a născut în Statele Unite, pe 6 decembrie 1997, cu câteva secunde înaintea fratelui său geamăn, Eddy. Tatăl său, Dan Ionescu, părăsea România la Revoluţie, în căutarea unui trai mai bun peste ocean. Acesta avea să îşi reunească familia câteva luni mai târziu, luându-i alături de el pe soţia Liliana şi pe primul lor fiu, Andrei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite