Performanţă. Sabrina Ionescu, baschetbalistă americană de origine română, prima opţiune la draft în WNBA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sabrina Ionescu a fost aleasă de pe prima poziţie a draftului WNBA, vineri seară, de către New York Liberty. Baschetbalista americană este fiica unor imigranţi români şi, după evoluţii stelare la Universitatea Oregon, care i-au adus recorduri importante, a fost selectată de cei din New York pentru a revitaliza echipa, după două sezoane dezastruoase, cele mai slabe din istoria clubului.

Mai mult, Sabrina Ionescu a semnat în aceeaşi seară şi un contract pe câţiva ani cu gigantul producător de echipament sportiv Nike, care îi are în portofoliu, în prezent, pe Kevin Durant, Stephen Curry sau LeBron James.

În vârstă de 22 de ani, Sabrina Ionescu este un nume bine cunoscut în lumea baschetului american, după ce a fost remarcată de regretatul Kobe Bryant. Vineri seară, Sabrina a devenit prima sportivă a Universităţii din Oregon draftată de pe prima poziţie în cel mai puternic campionat profesionist de baschet feminin.

„Sunt încântată şi vreau să fiu ceva mai mult decât o jucătoare de baschet la New York. Nu simt nicio presiune. Vor fi suişuri şi coborâşuri şi sunt pregătită să le abordez cu capul înainte“, a declarat Sabrina Ionescu, citată de Reuters.

Ionescu a devenit în acest an primul jucător cu 2.000 de puncte, 1.000 de recuperări şi 1.000 de pase decisive în competiţiile inter-Colegii, fiind şi una dintre cele şase jucătoare care au câştigat premiul John Wooden pentru cel mai bun jucător la nivel de colegiu în sezoane consecutive.

„New York Post“  a numit-o pe Sabrina Ionescu „Lady Liberty''. Echipa din New York a avut cinci din primele 15 opţiuni la draftul de vineri seară.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite