„A luat-o razna!“: Lumea tenisului îl condamnă pe Zverev după ce a făcut, la Acapulco

0
0
Zverev

Lumea tenisului e şocată de ce a făcut Alexander Zverev (Germania, 24 de ani, 3 ATP), la Acapulco. Iar ATP îi pregăteşte neamţului o suspendare istorică, el riscând să rateze restul sezonului.

Cazul Zverev a fost comentat intens, în ultimele ore. Alex Corretja, fost număr 2 ATP şi actualmente expert al postului Eurosport, a încercat să explice de ce am văzut un asemenea episod pe un teren de tenis, considerat, cândva, „sportul-alb“ datorită comportamentului celor implicaţi. 

„În ziua de azi, uneori, simţim că putem spune orice vrem, oriunde. Pe reţelele de socializare, putem insulta pe cineva şi nu se întâmplă nimic. Putem merge pe stradă, putem striga la cineva şi apoi să plecăm. Dar nu, nu totul e permis în viaţă. Sunt lucruri pe care nu le putem accepta. Tenisul trebuie să fie un sport în care să putem să ne arătăm emoţiile, personalitatea. N-am nimic dacă cineva strigă sau chiar sparge o rachetă de nervi. Totul are însă o limită! Cred că ar trebui să învăţăm că nu e OK să mergem în faţa arbitrului, să-l numim corupt sau să-i strigăm cuvinte jignitoare şi să-i lovim scaunul cu racheta. Zverev a luat-o razna! A mers prea departe şi cred că regulile trebuie să fie mai stricte“, a spus spaniolul de 47 de ani.

Rafael Nadal (Spania, 35 de ani, 5 ATP), ajuns în sferturile de la Acapulco, a comentat şi el reacţia lui Zverev de la meciul de dublu. „Nu aşa se comportă Zverev, de obicei. Din păcate, el s-a ales acum cu imaginea pe care a oferit-o aici, pentru că pe reţele de socializare totul e amplificat. Dar, până la urmă, sunt milioane de copii care îşi modelează atitudinea în funcţie de atitudinea noastră şi trebuie să oferim un exemplu şi să arătăm un minim de respect. Nu poţi reacţiona, aşa cum a făcut-o Zverev şi cred că şi el e conştient de acest lucru“, a spus Nadal.

CITEŞTE ŞI:

Scene şocante în Mexic: Zverev şi-a rupt racheta, apoi l-a înjurat pe arbitru. Decizia organizatorilor VIDEO

Zverev, „turbat“: Noi imagini cu circul de la Acapulco. Neamţul riscă o pedeapsă istorică VIDEO

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri