10 din 10! Djokovici - Tsitsipas, finala Australian Open. Sârbul, regele tenisului după un meci cu atmosferă de fotbal VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Novak Djokovici și Stefanos Tsitsipas au disputat finala Australian Open cu o miză uriașă: grecul, aflat la prima înfrângere în acest an din 10 meciuri jucate, avea șansa să urce pe primul loc mondial și să cucerească primul titlu de Grand Slam din carieră. De partea cealaltă, sârbul avea ca țintă al 22-lea turneu de anvergură din palmares, precum și să redevină numărul 1 ATP.

A rezultat un meci spectaculos, încheiat 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5), în care, chiar dacă Stefanos Tsitsipas a încercat să dea totul, Nole a fost tot timpul la conducere. Primul set a fost câștigat lejer de Djokovici, după ce acesta a luat avans rapid în debutul meciului: 4-1, 5-2 și l-a încheiat cu 6-3.

În cel de-al doilea set, grecul a schimbat registrul și rezultatele s-au văzut: ambii jucători și-au câștigat serviciul și au mers mers cap la cap până când s-a intrat în tie-break. Doar la 4-5, pe serviciul lui Novak Djokovici, adversarul său a avut o șansă de break și implicit de set, însă grecul a irosit marea posibilitate de a reveni în meci. Tie-break-ul a fost adjudecat de noul număr 1 mondial cu 7-4 și s-a făcut 2-0 pentru sârb.

Pe parcursul partidei disputate cu casa închisă pe arena Rod Laver, Tsitsipas a fost susținut frenetic, ca la fotbal, de public. A fost nevoie de mai multe ori de intervenția arbitrului de scaun pentru a liniști atmosfera în timpul disputării punctelor.

Setul 3 a adus cel mai frumos tenis al finalei, ambii jucători ridicându-și nivelul. După un break al grecului, urmat imediat de un rebreak, cei doi și-au câștigat serviciile și s-a făcut 6-6. Din nou tie-break, din nou tenis jucat la cote maxime, într-o atmosferă incendiară! 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 5-1, 5-2, 5-3, 6-3, 6-4, 6-5, 7-5 și Novak Djokovici e campion la Australian Open! Și numărul 1 mondial! Și mai bogat cu aproape două milioane de euro! Și în fruntea clasamentului deținătorilor de titluri de Grand Slam! Să înceapă fiesta la Belgrad în cinstea Regelui tenisului! 

Și-a luat la rost antrenorul!

În timpul finalei a avut loc și un confict neașteptat între Novak Djokovici și antrenorul său, fostul mare jucător Goran Ivanisevic. Nole și-a vărsat nervii pe acesta la finalul primului set, nemulțumit de atitudinea antrenorului. Djokovici a urlat în mai multe rânduri la antrenorul său, care, vizibil stânjenit, a spus ceva printre dinți, apoi a întors privirea în altă direcție.

Fără susținerea tatălui în finală

Novak Djokovici a fost lipsit de încurajările tatălui său pe parcursul finalei cu Stefanos Tsitsipas. Acesta nu a mai venit în loja fiului său după ce s-a fotografiat cu susținătorii lui Vladimir Putin în complexul Melbourne Park, unul dintre ei având litera războiului, Z, pe tricou. Pentru a nu inflama spiritele, Srdjan Djokovici a preferat să nu apară în arenă și să urmerească victoria fiului său la hotel.

10 victorii în 10 finale la la Australian Open pentru Novak Djokovic!

La un an de la expulzarea sa din Australia, Novak Djokovici s-a întors plin de motivație la Melbourne. Sârbul a luptat pentru motivele expuse mai sus, dar și pentru a da o palmă morală celor care l-au umilit anul trecut. Nole a disputat a 10-a finală la Antipozi. Și a învins în toate! 10 din 10 pentru un jucător de nota 10!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite