VIDEO Mikey Hash: „Când lucram la Judecătorie mă simţeam ca un leu în cuşcă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mikey, în studioul Adevărul FOTO: David Muntean
Mikey, în studioul Adevărul FOTO: David Muntean

Cu umorul caracteristic, realizatorul emisiunilor de divertisment „iComedy“ (Antena 1) şi „Doza de Haş“ (YouTube) a vorbit la Adevărul Live despre succesul de la 26 de ani şi drumul parcurs până a ajuns aici.

Mihai Holhoş şi-a descoperit aptitudinile reale experimentând diverse profesii, atât în Deva, oraşul natal, în Capitală, cât şi în Valencia, unde a învăţat. Tânărul a studiat afacerile internaţionale la o facultate de profil din oraşul spaniol şi, în cei doi ani trăiţi acolo, a fost şi DJ în clubul Gaudi, unul dintre cele mai cunoscute din Valencia.

Când a revenit în ţară, a lucrat un an la un cabinet de insolvenţă din Deva şi apoi s-a transferat la o agenţie de publicitate din Bucureşti, când a devenit realizatorul binecunoscutului show online „Doza de Haş“.

Muncitor şi ambiţios, astăzi, Mikey moderează „iComedy“ , emisiunea difuzată pe Antena 1 în fiecare vineri de la 20.30, pe care o prezenta în trecut cu Mihai Bendeac. Astăzi, el are diverşi invitaţi (precum Mircea Badea şi Răzvan şi Dani) şi, în aceeaşi zi a săptămânii, îşi răsplăteşte fanii şi cu celebra „Doza de Haş“, pe site-ul oficial.

Despre toate acestea, am discutat miercuri la Adevărul Live. 


Cele mai importante declaraţii:

iComedy şi-a schimbat formatul. Cum te simţi în postura de protagonist?

Emisiunea şi-a schimbat puţin formatul. Partea cea mai grea însă, scenariul producţiei, a picat pe restul echipei. Ne-am împărţit atribuţiile. Suntem o echipă şi rezolvăm problemele ca o echipă.

Mikey, prezentatorul de la „iComedy“ aduce „Doza de Hash“ la Adevărul Live  

În ce relaţii ai rămas cu Mihai Bendeac? Într-un fel, voi v-aţi spălat rufele în public, prin mesajele de pe Facebook.

Pentru mine subiectul este încheiat. Nu vreau să mai vorbesc despre asta, pentru că nu-mi place chestia cu spălatul lucrurilor în public. Presa a început să scrie foarte multe lucruri în toată perioada asta de scandal, pentru că Mişu a spus nişte lucruri pe Facebook şi nu le-a comunicat prin telefon, aşa cum ar fi fost normal. Apoi, am simţit nevoia să mă apăr şi să spun ce-am avut de spus, lucruri pe care, de altfel, le-am comunicat şi pe Facebook.

El a spus că te-a propulsat la Antena 1, că datorită lui ai ajuns la TV. E adevărat?

După ce a plecat Mişu, foarte mulţi oameni au început să bată cu pumnul în piept că, de fapt, ei i-au propus lui să mă aducă. Nu cred că a fost nici el, nici ei. Tot ceea ce eu am făcut până atunci m-a recomandat pentru postul ăsta.

De unde îţi vin ideile pentru "iComedy", dar şi pentru "Doza de Haş"?

Eu sunt un mare consumator de new media, mă uit foarte mult pe internet. Pe televizor, noi avem un umor total diferit, distinct faţă de ceea ce am făcut până acum şi nu mă uit la TV. Din fericire, am scenarişti cu care lucrez şi ei se ocupă de formatul emisiunii. În mare parte, ideile vin de la ei.

Nu te uiţi la televizor?

Pe posturile din România, nu. Nu consum astfel de media, nu cu un astfel de conţinut. Eu am fost obişnuit cu o emisiune de maximum 10 minute, pe Internet ("Doza de Haş" - n.r.). Nu erau lucruri spontane. La "iComedy", o emisiune de o oră şi ceva, am alt public, opt camere şi oameni importanţi lângă mine, precum Mircea Badea, Dan Capatos şi Răzvan şi Dani. Presiunile sunt foarte mari şi încerc să ma acomodez cu situaţia. E un pas mare, important.

De la ce a pornit „Doza de Hash“?

A pornit dintr-o joacă. Am avut o idee pe care am pus-o pe sticlă, le-am arătat prietenilor mei şi le-a plăcut.

Până acum câţiva ani ai trăit în Spania. Ce ai studiat în Valencia?

Economia. Partea cu facultatea a fost clişeul ală cu părinţii. Nu prea eram o persoană responsabilă. Fac numai lucruri care-mi plac. Dacă nu simt că trebuie să fac asta, nu o fac. Am avut o scăpare în muzică, am lucrat ca DJ. Apoi am lucrat în Deva, la un cabinet de insolvenţă. Nu mă simţeam deloc confortabil. În perioada în care lucram, eram toată ziua la judecătorie, Eram ca un leu închis în cuşcă. Era o discrepanţă enormă între ceea ce făceam ziua, la muncă, şi ceea ce munceam seara, la "Doza de Haş".

Mikey de la iComedy la Adevarul Live FOTO David Muntean

Care crezi că sunt preferinţele consumatorului de divertisment din România?

Consumatorul este de două feluri, cel de la TV şi cel de online. Cel de TV conţine un umor învechit, cu acel tip de montaj mai bătrânesc. TV-ul nici nu-ţi permite să faci anumite lucruri. Pe internet, sunt noi trenduri. Ăsta va fi viitorul.

Nu te-ai gândit să rămâi în Spania?

Da, m-am gândit. Am început o poveste de dragoste cu o fată din Columbia. Apoi, a venit taică-miu după mine să mă întorc acasă. Ca turist m-aş întoarce în Valencia.

În Deva te mai duci?

Îmi place mult şi în Deva. Acolo rămâne locul meu de suflet. Ţin legătura cu prietenii din copilărie.

Cum erai în copilărie?

Am fost un copil destul de ciudat, foarte apucat, agitat. Eram curios şi activ. Nu prea eram sociabil, în sensul că aveam unul sau două persoane în anturajul meu. Nici cu şcoala nu mă înţelegeam. Nu-mi plăcea sistemul. Nu am avut niciodată 10 la purtare. Eram un neadaptat. Când eram la grădiniţă dădeam cu pietre în educatoare.

Cum vezi sistemul de învăţământ?

Forma în care se face învăţământ este foarte învechită. Înveţi pentru note, pentru că nu vrei să rămâi corigent. Să ai un profesor la 20, 30 de elevi este foarte mult, pentru că unii învaţă într-un fel, alţii în alt fel. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite