Rona Hartner: „M-am bătut cu Salma Hayek și Madonna ca să joc în filmul Frida Kahlo“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rona Hartner, care a murit la vârsta de 50 de ani după un diagnostic crunt, a lăsat în urmă roluri memorabile.

Actrița a debutat în lumea filmelor în anul 1996. Regizorul francez Tony Gatlif i-a oferit rolul principal în filmul „Gadjo dilo“- „Străinul nebun“, care s-a filmat în România. Pentru această prestație, Rona a primit premiul Leopardul de aur, la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

Rona Hartner1 jpg

Tot în 1996 a apărut în co-producția franco-română „Asfalt-Tango“ regizată de Nae Caranfil.

În 1997 a plecat în Franța, unde a jucat în thrillerul „Nekro“ regizat de Nicolas Masson. În 1998 a revenit în țară pentru a juca în filmul „Dublu extaz“ al lui Iulian Mihu.

De asemenea, actrița a apărut și în alte producții, precum: Sexy Harem Ada Kaleh, regizor Mircea Mureșan, în 2001, Le Divorce, regizor Magna Tellman, în 2002, Chicken with Plums, regizor Marjane Satrapi, 2011.

Invitată la emisiunea Biancăi Drăgușanu „Detectorul de minciuni”, Rona a dezvăluit faptul că și-ar fi dorit să joace și în filmul „Frida Kahlo“, însă nu a avut sorți de izbândă. „Eu am participat la casting și m-am bătut cu Salma Hayek și Madonna ca să joc în acest film. (…)  Pentru că Salma Hayek a produs filmul, cum era să joc eu în locul ei?”, a dezvăluit Rona Hartner.

Actrița Rona Hartner a murit joi, 23 noiembrie 2023, la vârsta de 50 de ani. Aceasta a fost diagnosticată cu cancer la plămâni și creier.

Rona Hartner, născută la 9 martie 1973 în București, a fost o talentată artistă română cu origini germane, activând ca actriță de film, cântăreață, compozitoare și textieră.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite