Reacția lui Jon Voight, tatăl Angelinei Jolie, după ce actrița a condamnat atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza: „Sunt foarte dezamăgit” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legendarul actor de la Hollywood Jon Voight, tatăl Angelinei Jolie, și-a exprimat sâmbătă dezamăgirea cu privire la afirmațiile recente ale fiicei sale despre ofensiva Israelului împotriva mișcării islamiste palestiniene Hamas din Fâșia Gaza, relatează The Times of Israel.

Într-o postare publicată joi, 2 noiembrie, pe contul său de Instagram și care are a strâns aproape 4 milioane de aprecieri, actrița Angelina Jolie a calificat operațiunea din Gaza drept „bombardarea deliberată a unei populații captive”, acuzând liderii mondiali că au fost complici la crime prin blocarea rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU care îndemnau la o încetare a focului. 

Voight, un conservator care a făcut declarații ferme pro-Israel în trecut, a subliniat în repetate rânduri caracterul religios al războiului, catalogându-l drept o luptă pentru „dreptate față de copiii lui Dumnezeu în Țara Sfântă", într-un videoclip postat pe X. 

Sunt foarte dezamăgit de fiica mea, la fel ca mulți alții", a mărturisit Voight, adăugând că aceasta nu a înțeles că acest conflict se rezumă la distrugerea Țării Sfinte - „Țara evreilor". 

Voight a denunțat atrocitățile săvârșite de Hamas pe 7 octombrie ca fiind „teroare inumană asupra unor copii, mame, tați, bunici nevinovați" și i-a criticat pe activiștii pro-palestinieni: „Voi, proștilor, spuneți că Israelul este principala problemă". 

Jon Voight, tatăl Angelinei Jolie
Jon Voight susține că gruparea Hamas „își distruge propriul popor”. Foto Captură video X (Twitter)

De asemenea, el a considerat că gruparea Hamas este responsabilă pentru suferința palestinienilor din Gaza, subliniind că a abuzat de ajutorul internațional și că a folosit scuturi umane. 

Au primit sume uriașe de bani, bani pe care nu i-au împărțit cu oamenii. În schimb, și-au fabricat arme", a spus Voight, adăugând că locuitorii din Gaza „sunt prizonierii țării barbare care îi folosește ca scuturi". 

În plus, tatăl actriței este de părere că gruparea Hamas „își distruge propriul popor”.

„Holocaust Hamas”

Totodată, el a salutat „marele eroism" al evreilor în fața unei serii de tragedii petrecute de-a lungul timpului, de la Holocaust la recentul „Holocaust Hamas". 

În urmă cu un an, Voight a efectuat o vizită în Israelul și a vizitat, totodată, și coloniile din Cisiordania, unde s-a întâlnit cu Yossi Dagan, liderul Consiliului Regional din Samaria. 

Dagan i-a oferit lui Voight o sticlă cu vin de la crama Har Bracha și i-a spus că este „o mare onoare să găzduiesc un actor important ca dumneavoastră și, mai ales, un prieten al Israelului”

Conform unui comunicat al consiliului, Voight a spus la momentul respectiv: „Nu înțeleg de ce Iudeea și Samaria sunt numite Cisiordania, când este clar că, dacă te uiți pe hartă, Samaria se află în inima Israelului." 

În timpul războiului din anul 2014 împotriva Hamas, Voight a scris un articol în The Hollywood Reporter în care i-a criticat pe actorii „evident ignoranți” Javier Bardem și Penelope Cruz fiindcă au atacat Israelul. 

Israelul a lansat războiul împotriva Hamas după ce gruparea teroristă a efectuat un atac violent la 7 octombrie, ucigând aproximativ 1.400 de persoane, majoritatea civili, și luând peste 240 de ostatici, inclusiv copii și bătrâni.  

 Ca răspuns la aceste crime, Israelul a promis că va „anihila” mişcarea islamistă palestiniană și, de atunci, a lansat atacuri în interiorul Fâșiei Gaza și a lansat o operațiune terestră. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite