Presa britanică, despre proprietatea transilvăneană a Regelui Charles: „Arăta ca o locuință umilă din exterior” VIDEO

0
Publicat:

„The Sun”, unul dintre cele mai populare tabloide din Marea Britanie, a scris în prima zi din ianuarie despre proprietatea din Valea Zălanului pe care o deține Regele Charles în țara lui Dracula, dar și despre omagiul adus în România prințului George.

Casa de Oaspeți a Regelui Charles din Valea Zălanului Foto - Ruppert Wolfe-Murray
Casa de Oaspeți a Regelui Charles din Valea Zălanului Foto - Ruppert Wolfe-Murray

Regele Charles deține castele și palate în Marea Britanie, dar știai că are și o proprietate transilvăneană în stil «Dracula»?”, întreabă jurnaliștii britanici, care susțin că monarhul a vizitat pentru prima dată România în anii `90.

De atunci s-a îndrăgostit de această țară pe care o vizitează anual. Iar în Valea Zălanului, județul Covasna, deține și o proprietate,  formată din trei case vechi de peste 100 de ani, pe care o închiriază doritorilor. „Oricine poate sta în camera lui", spun jurnaliștii britanici.

Poate arăta ca o locuință umilă din exterior, dar este locul unde stă regele atunci când se află în vacanță departe de Palatul Buckingham”, scrie „The Sun” despre Casa de Oaspeți a Regelui Charles.

Camera lui - The Prince's Room - este disponibilă pentru închiriere și vine cu un pat king-size dublu/twin, dressing și o baie privată cu cadă. În afară de aceasta, există și alte camere disponibile.

Camerele de oaspeți sunt mobilate exclusiv cu mobilier transilvănean de epocă. Pentru a crea o atmosferă liniștită, în camere nu există televizor sau radio. „În schimb, veți găsi o mulțime de cărți interesante pe rafturi”, spun cei care se ocupă de proprietate.

Iarna se pot organiza plimbări cu sania trasă de cai, fără să lipsească păturile sau vinul fiert. În lunile mai calde, musafirii pot să facă echitație, să se bucure de bazinele minerale locale sau să participe la excursii în natură. Priveliștea este spectaculoasă. De asemenea, în această zonă superbă, un câmp plin de flori sălbatice a fost numit după prințul George, fiul cel mare al Prințului William și al lui Kate Middleton.

O cameră se poate închiria pentru o noapte cu un preț de 120 de euro, care crește în funcție de dimensiunea camerei și de opțiunea de servire a mesei.

Publicația britanică susține că interiorul pensiunii este „în concordanță cu gusturile simple ale regelui”. „Un pat dublu din lemn de stejar antic ornamentat, noptiere asortate și un birou au fost printre puținele podoabe de sub un crucifix stabilit deasupra patului - posibil folosit în încercarea de a alunga vampirii”, spun jurnaliștii de la „The Sun”.

Regele Charles a venit ultima dată în România în iunie, la scurt timp de la ceremonia de încoronare a sa care a avut loc pe 6 mai 2023.

Mereu este minunat în România! Sunt atât de impresionat să văd atâta lume aici! Iubesc să vin în România!”, spunea regele Charles la ultima sa vizită în Valea Zălanului.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite