Zeci de localnici din Valea Zălanului, alături de Regele Charles la picnicul în cinstea sa. „Iubesc să fiu în România!” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de turiști și localnici l-au însoțit pe Regele Charles în drumul său de la casa sa din Valea Zălanului spre locul unde au organizat un picnic în onoarea sa, cu produse tradiționale românești atât de apreciate de monarhul britanic.

Regele Charles, la plimbare în Valea Zălanului, 3 iunie 2023 Foto AFP
Regele Charles, la plimbare în Valea Zălanului, 3 iunie 2023 Foto AFP

Într-o atmosferă extrem de relaxată, îmbrăcat într-o ținută lejeră, în pantaloni crem, cămașă cu mânecă scurtă, într-o culoare pastel, cu încălțări lejere și având atârnat la gât nelipsitu-i binoclu, monarhul britanic i-a salutat pe oamenii veniți și din alte zone ale țării să-l vadă, le-a strâns mâinile, a schimbat câteva vorbe cu ei și apoi s-a îndreptat spre locul de picnic, aflat la marginea satului Valea Zălanului.

Suveranul britanic, extrem de relaxat și binedispus, degajând un aer de vacanță, este însoțit la picnic de câțiva cunoscuți și de prietenul său apropiat, contele Tibor Kalnoky, toți purtând o vestimentație lejeră, adecvată unei atmosfere de sărbătoare câmpenească.

Monarhul Regatului Unit a parcurs pe jos distanța de câteva sute de metri de la locuința sa și până la zona de picnic, primind flori, inclusiv bujori, florile sale preferate, dar și saluturi cordiale, pline de duioșie, regele Charles afișând aceeași dezinvoltură și simplitate față de localnici ca și pe vremea când era prinț de Wales și cutreiera la pas dealurile din jurul proprietății sale.

Întrebat de reporterul Antena 3 dacă se bucură că este în România, Regele Charles a răspuns cu un zâmbet larg:  „Mereu este minunat în România! Sunt atât de impresionat să văd atâta lume aici! Iubesc să vin în România!”

Foto AFP
Foto AFP

Pe pajiștea unde se desfășoară picnicul sunt mese pline cu bucate tradiționale locale, nelipsind mierea, brânzeturile, cârnații, slăninuța, pâinea specifică locului și delicioasele prăjituri tradiționale, toate aduse special pentru monarhul britanic de către localnici.

La serbarea câmpenească participă, pe lângă Regele Charles și apropiați ai săi, și localnici care s-au pregătit special pentru acest moment unic.

Regele Charles a trecut pe la mesele cu produse și le-a apreciat, în timpul serbării câmpenești monarhul fiind delectat cu două melodii interpretate cu voce și la vioară de câțiva localnici.

La ora transmiterii acestui articol, suveranul britanic a plecat deja la o plimbare pe pajiștile din împrejurimi, însoțit de contele Kalnoky și de câțiva prieteni de-ai lor.

Ca de fiecare dată când vine în România, regele colindă pădurile și ia lecții de grădinărit de la localnici.

Îl așteptăm de fiecare dată cu flori de câmp și el ne sărută. Nu trebuie să știm limba lui sau el pe a noastră, că ne înțelegem”, a spus o femeie.

Soțul meu se ocupă cu albinele și îi ducem de fiecare dată miere. Îi place, că este naturală și noi îi facem cadou de fiecare dată. Până acum era prinț și mai era cum era când venea la noi. Dar acum e rege și e mult mai important că vine în satul nostru”, a spus o altă săteancă.

Tot în cinstea lui Charles, localnicii au vrut să marcheze momentul unic și au realizat două păpuși reprezentând întocmai un sătean și o săteancă pe ulițele satului așteptându-l pe rege.

Pe ulițele satului Valea Zălanului, în așteptarea Regelui Charles
Pe ulițele satului Valea Zălanului, în așteptarea Regelui Charles

Regele Charles al III-lea a vizitat ultima dată Valea Zălanului în luna mai a anului trecut.

Cât va rămâne în România

Regele Charles va rămâne în casa de la Valea Zălanului până la începutul săptămânii viitoare, iar marți este așteptat să viziteze satul brașovean Viscri, unde are, de asemenea, o proprietate, de altfel, prima achiziționată de rege în România.

Vizita Regelui Charles în România va avea un caracter strict privat, fiind, cel mai probabil, vacanța mult așteptată de monarhul britanic după momentul istovitor al Încoronării.

La întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, Regele Charles al III-lea a avut cuvinte doar de apreciere la adresa României, țara unde a zis că se simte ca acasă, vorbind despre modul cum s-a dezvoltat în ultimii 25 de ani, de când vine constant aici.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite