Peste 100 de obiecte personale ale lui Prince, inclusiv cămașa albă cu volane, vândute la licitație. Suma obținută

0
Publicat:

Costume de scenă, o chitară, bijuterii și alte obiecte care au aparținut legendarului artist Prince au fost adjudecate, potrivit anunțului făcut de RR Auction, o casă de licitații din Boston. Vedeta licitației a fost cămașa albă cu volane, purtată de Prince la Gala American Music Awards din 1985.

Prince, un geniu al muzicii și un fashion icon FOTO Arhivă
Prince, un geniu al muzicii și un fashion icon FOTO Arhivă

Licitația online, desfășurată în perioada 25 octombrie - 16 noiembrie sub numele de „Fashion of Prince Auction”, a inclus 164 de obiecte, cu o valoare estimată între 300.000 și 400.000 de dolari.

Piesele cele mai căutate

Cea mai râvnită piesă a colecției fost o faimoasă cămașă albă cu volane, purtată de Prince la Gala American Music Awards din 1985, unde a interpretat hitul său „Purple Rain”. Aceasta a fost adjudecată pentru peste 33.000 de dolari.

Printre obiectele vândute s-au numărat și un pandantiv cu cruce și chitara „Blue Schecter Cloud” a artistului, care s-au vândut cu zeci de mii de dolari fiecare. O pereche de cizme albastre cu toc înalt, folosite pe scenă, a fost adjudecată pentru suma de 24.079 de dolari.

Încasări de 675.000 de dolari

Colecția a fost deținută inițial de un om de afaceri francez, Bertrand Brillois, care a fost apropiat de Prince timp de 20 de ani și a contribuit la crearea imaginii de geniu al muzicii și modei asociată artistului. Brillois i-a convins apropiații lui Prince să păstreze și să ofere spre licitație aceste obiecte de colecție.

Suma obținută, în total, a fost de 675.000 de dolari.

Vicepreședintele RR Auction, Robert Livingston, a declarat că atenția acordată acestei colecții a fost „incredibilă” și a subliniat importanța acesteia în onoarea lui Prince, legendă a muzicii și modei.

Alte licitații recente au evidențiat interesul pentru obiecte personale ale artiștilor celebri, cum ar fi o chitară a lui Kurt Cobain, vândută pentru peste 1,5 milioane de dolari și una a lui Eric Clapton, cumpărată la prețul de aproape 1,3 milioane de dolari.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite