Celebrități care au murit din cauza supradozei cu fentanil, medicamentul care era vândut ilegal și în România

0
Publicat:

Abuzul de analgezice este o problemă complexă și multe celebrități, fie recent, fie cu zeci de ani în urmă, nu au reușit să evite finaluri tragice din cauza acesteia. Iată celebrități care au murit din cauza fentanilului (analgezic opioid), medicamentul care era vândut ilegal în mai multe țări. 

Fentanilul este un medicament opioid puternic utilizat în principal pentru a trata durerea severă.
Fentanilul este un medicament opioid puternic utilizat în principal pentru a trata durerea severă.

Fentanilul este un medicament opioid puternic utilizat în principal pentru a trata durerea severă, în special în cazul durerilor postoperatorii sau în cazul pacienților cu cancer care suferă de dureri intense. Acesta acționează asupra receptorilor opioid din creier și din sistemul nervos central pentru a reduce percepția durerii și a furniza un efect analgezic rapid și intens.

Artistul iconic de pop, rock și R&B Prince a murit în urma unei supradoze accidentale de fentanil, la vârsta de 57 de ani, în casa sa din Chanhassen, Minnesota, pe 21 aprilie 2016. Procurorii au susținut că el credea că ia Vicodin, dar că i se găseau pastilele cu fentanil, care este de 50 până la 100 de ori mai puternic decât morfina. Prince, care era cunoscut pentru performanțele sale extravagante și atletice în timpul turneului, a suferit de dureri severe și de dependență în anii de dinainte de moartea sa, potrivit Associated Press.

Elvis Presley a murit în urma unui atac de cord la vârsta de 42 de ani, pe 16 august 1977. A murit după ce a luat un amestec de diferite medicamente, inclusiv codeină, Valmid, quaaludes și Placidyl. Știrile au spus că moartea lui a fost punctul culminant al anilor de abuz de analgezice, printre care și fenanilul, prescrise de medicul său, care a adus și diverse probleme de sănătate mai târziu în viață, inclusiv glaucom și boli intestinale.  

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI PE CLICK.RO. 

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite