Pedeapsa definitivă primită de manelistul Dani Mocanu pentru incitare la ură împotriva femeilor. Suma confiscată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul lui Dani Mocanu a început acum doi ani FOTO: Facebook/Dani Mocanu
Procesul lui Dani Mocanu a început acum doi ani FOTO: Facebook/Dani Mocanu

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au dat la finalul acestei săptămâni verdictul definitiv în procesul în care manelistul Dani Mocanu a fost trimis în judecată acum doi ani, fiind acuzat că a lansat în aprilie 2019 un videoclip pe canalul YouTube, în care incita la ură împotriva femeilor.

Este vorba de videoclipul „Curwa” ce a strâns peste 23 de milioane de vizualizări de la lansarea din aprilie 2019 şi până acum.

În iulie 2019, melodia interpretată de Dani Mocanu a fost reclamată la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CND), pentru versurile instigatoare la violenţă asupra femeilor.

În aprilie 2021, Judecătoria Piteşti îl condamnase pe Dani Mocanu în primă instanţă în acest dosar la o amendă penală de 15.000 de lei pentru săvârşirea infracţiunii de incitare la ura sau discriminare. În plus, magistraţii au dispus acum un an executarea unei pedepse de 6 luni, o condamnare mai veche, în regim de detenţie, pentru că videoclipul incriminator ar fi fost lansat în perioada de supraveghere pentru o sentinţă anterioară. Între timp procurorii au cerut instanţei să se renunţe la executarea pedepsei de 6 luni, motivând faptul că expirase perioada de supraveghere cu aproximativ o lună înainte de difuzarea videoclipului.

Numai că manelistul Dani Mocanu a făcut apel. Iar Curtea de Apel Piteşti i-a admis apelul, desfiinţând parţial sentinţa penală în sensul revocării executării pedepsei de 6 luni de închisoare cu executare.

Dani Mocanu va trebui să achite o amendă penală de 15.000 de lei. 

Platforma YouTube, obligată să retragă videoclipul lui Dani Mocanu

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au menţinut însă definitiv celelalte dispoziţii ale sentinţei date iniţial de către Judecătoria Piteşti. Astfel, lui Dani Mocanu îi va fi confiscată suma de 34.136 dolari, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului. Tot prin sentinţa definitivă a Curţii de Apel Piteşti, platforma YouTube este obligată să retragă videoclipul lui Dani Mocanu, precum şi toate videoclipurile conexe. Dani Mocanu a fost de asemenea obligat să plătească suma de 6.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 5000 lei reprezintă cheltuieli efectuate în cursul urmăririi penale. 

Vă mai recomandăm şi:

Videoclipul cu tancul lui Dani Mocanu a fost lansat pe YouTube. Are milionul de vizualizări. „A lovit intenţionat maşinile ca să-şi facă reclamă“ VIDEO 

Dani Mocanu, condamnat la şase luni de închisoare cu executare, în urma unei melodii. Care au fost acuzaţiile

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite