Un ONG a luat şapte lei dintr-o menajerie. Unul dintre masculi a apărut într-un videoclip al manelistului Dani Mocanu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
leu dani mocanu

Leul din videoclipul lui Dani Mocanu şi fraţii săi au ajuns în Olanda, într-un habitat natural. Animalele au fost salvate de două ONG-uri pentru protecţia animalelor de la un executor judecătoresc din Dâmboviţa care, se pare, nu erau îngrijite cum ar fi trebuit şi nu aveau suficient spaţiu.

Este vorba de patru masculi şi trei femele, care au fost ridicaţi dintr-o gospodărie din localitatea Picior de Munte, din Dâmboviţa.

Animalele au fost sedate şi băgate în cuşti speciale. A fost nevoie de mai mulţi medici veterinari, ca felinele să fie tranchilizate rând pe rând, urcate în camioane şi duse în siguranţă la un sanctuar din Olanda, unde vor sta câteva luni. De acolo vor fi duse în Africa.

Unul dintre exemplare a apărut şi într-un videoclip al manelistului Dani Mocanu. Autorităţile s-au sesizat atunci pentru că leul ar fi fost rănit.

„Misiunea transportării lor a fost una dificilă, având în vedere numărul mare de animale, care au trebuit tranchilizate şi ulterior duse în transportoare cât mai repede. Ne bucurăm să vă anunţăm că toate ”pisicuţele” sunt sănătoase, torc chiar”, au precizat reprezentanţii Animal Society, ONG-ul care s-a ocupat de toată operaţiunea.

leu dani mocanu

Menajeria în care a fost găsit leul aparţine unui fost expert judecătoresc şi are toate actele şi aprobările necesre creşterii animalelor domestice şi sălbatice, la fel ca o Grădină Zoologică.

leu dani mocanu


Sursa foto: Animal Society

leu dani mocanu

În cauză a fost întocmit dosar penal, conform Legii privind protecţia animalelor, în care se fac cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Expertul judecătoresc, mare iubitor de animale

Claudiu Duică i-a lăsat cu gura căscată pe poliţiştii, inspectorii DSV şi pe cei de la Mediu veniţi în control la el, în 2015, atunci când o tânără abia a scăpat cu viaţă după ce ar fi fost muşcată de unul dintre leii săi. Executorul judecătoresc a mângâiat leul ca pe un pisoi mic şi drăgălaş, arătându-le în acest fel că animalul său nu este periculos.

Claudiu Duică este un executor judecătoresc din Bucureşti. El s-a ales atunci cu dosar penal deschis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa pentru că avea în propria curte din comuna Dragodana, satul Picior de Munte, o adevărată menajerie, ilegală la momentul acela. Scandalul a izbucnit după ce o femeie din localitate a ajuns la spital, în stare gravă, prezentând mai multe muşcături despre care s-a vehiculat că ar fi fost făcute de un leu.

Conform aceloraşi informaţii, femeia ar fi fost îngrijitoarea animalelor pe care le deţine Claudiu Duică în Dâmboviţa.

Imagine indisponibilă

Tânără sfâşiată, la spital

În ceea ce priveşte cazul femeii de 31 de ani care a ajuns la spital sfârtecată, medicii s-au ferit atunci să facă declaraţii, însă surse medicale au declarat, pentru „Adevărul“, că în niciun caz nu este vorba despre muşcături de câini. Victima a fost iniţial internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, ulterior fiind transferată la Spitalul Floreasca din Capitală, la secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie.

Imagine indisponibilă

Vă recomandăm să mai citiţi:

Grădină zoologică ilegală descoperită în Dâmboviţa. Proprietarul, un executor judecătoresc din Bucureşti, s-a ales cu dosar penal

VIDEO Cum se joacă executorul judecătoresc din Picior de Munte cu leul său, în faţa autorităţilor venite în control

Femeie în stare gravă la spital, după ce ar fi fost muşcată de un leu. Proprietarul animalui ar deţine o adevărată grădină zoologică în Dâmboviţa

Dani Mocanu, acuzat că a filmat un videoclip cu un leu rănit şi chinuit. Cum se apără manelistul: Nu mi-e frică de nimic pe lumea asta VIDEO

Un tânăr a ucis cu cruzime o iapă aflată la păscut

 

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite