Oprah Winfrey va părăsi consiliul de administrație al Weight Watchers

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oprah Winfrey va părăsi consiliul de administrație al Weight Watchers, într-o nouă lovitură pentru o companie care se luptă să concureze cu popularitatea medicamentelor pentru pierderea în greutate.

Oprah Winfrey FOTO: Arhivă
Oprah Winfrey FOTO: Arhivă

Vedeta americană, care face parte din consiliul de administrație al firmei din 2015, a declarat că nu va candida pentru realegere la următoarea adunare a acționarilor, care va avea loc în luna mai.

Oprah a dezvăluit recent că a folosit medicamente pentru pierderea în greutate ca "instrument de întreținere", scrie bbc.com.

Acțiunile Weight Watchers International au scăzut cu 27% în tranzacțiile extinse de la New York.

Winfrey a spus într-o declarație că va continua să lucreze cu Weight Watchers "pentru a ridica nivelul conversației în jurul recunoașterii obezității ca o afecțiune cronică".

Influenta prezentatoare de talk-show și femeie de afaceri a mai spus că va dona toate acțiunile sale la firmă Muzeului Național de Istorie și Cultură Afro-Americană.

Orah este unul dintre cei mai mari acționari ai Weight Watchers, cu o participație de aproximativ 10%.

Când Oprah Winfrey a început să lucreze cu firma, în urmă cu aproape un deceniu, s-a alăturat programului Weight Watchers și și-a împărtășit experiențele cu ceilalți membri. Ea vorbise anterior în mod public despre luptele sale cu greutatea.

Decizia ei de a părăsi consiliul de administrație vine în contextul în care compania se confruntă cu o schimbare majoră în industria de scădere în greutate după lansarea unor medicamente împotriva obezității precum Wegovy și Saxenda.

Tot marți, Weight Watchers a publicat ultimele sale cifre financiare, care au arătat o pierdere netă de 88,1 milioane de dolari (69,6 milioane de lire sterline) pentru ultimele trei luni ale anului 2023, de peste două ori mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent.

În martie 2023, compania a anunțat că va cumpăra compania de sănătate digitală Sequence "ca un pas firesc", având în vedere "progresele înregistrate în ceea ce privește medicamentele pentru controlul greutății cronice".

Sequence se descrie ca fiind un program de pierdere în greutate, care oferă o suită de servicii abonaților săi. Pe lângă sfaturile oferite de antrenori de fitness și dieteticieni, acesta este capabil să prescrie medicamente precum Ozempic și Wegovy.

Șefa Weight Watchers, Sima Sistani, a declarat că afacerea de 132 de milioane de dolari le va permite membrilor să beneficieze atât de abordarea sa privind "nutriția și schimbarea comportamentului", cât și de medicamentele prescrise.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite