Matthew McConaughey este pe punctul de a face istorie dacă va câştiga un premiu Emmy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce pe reţeaua ABC, pe 2 martie, Matthew McConaughey îşi prezenta discursul de acceptare a trofeului pentru cel mai bun actor, pe canalul HBO rula serialul „True Detective“, în care acelaşi actor aducea la final aventurile unui poliţist. În vară el poate face istorie dacă va câştiga şi un premiu Emmy, devenind primul actor care este recompensat, în 2014, atât pentru rolul dintr-un film, cât şi pentru cel dintr-un serial TV.

După ce pe 2 martie, la gala premiilor Oscar 2014, a câştigat trofeul pentru cel mai bun actor pentru rolul din drama despre SIDA „Dallas Buyers Club“, Matthew McConaughey (43 de ani) poate face istorie în vară dacă va reuşi să câştige un premiu asemănător la gala Emmy pentru rolul din seria HBO „True Detective/Detectivii din Louisiana“. Dacă acest lucru se va înfăptui, McConaughey va deveni primul actor de sex masculin câştigător al unui Oscar care să ia şi un Emmy în acelaşi an.

„True Detective/Detectivii din Louisiana“, care îi are în prim plan pe Rust Cohle, interpretat de Matthew McConaughey, şi Martin Hart, adus la viaţă de Woody Harrelson, spune povestea a doi poliţişti chemaţi pentru a da declaraţii despre un cazul uciderii unei prostituate de un posibil criminal în serie cu înclinaţii spre forţele oculte la care au lucrat împreună în 1995. În timp ce dau mărturii, cei doi rememorează povestea omorului, pun sub semnul întrebării presupusul criminal şi află mai multe despre ei înşişi.

Dar care sunt şansele ca McConaughey să plece acasă cu un premiu Emmy pentru rolul lui Rust Cohle, la spectacolul care va avea loc în luna august? În mare parte, şansele sale depind de categoria la care serialul va fi inclus, dramă sau miniserie, chiar dacă experţii îl văd deja câştigător.

În Statele Unite ale Americii, acolo unde primul sezon a ajuns la final, interesul oamenilor pentru finalul seriei a fost atât de mare încât serviciul de streaming al reţelei de cablu HBO a cedat în timp ce episodul rula, ceea ce face ca aşteptările pentru sezonul cu numărul doi să fie la fel de ridicate. Dar, odată cu încheierea celui de-al optulea episod din primul sezon, Matthew McConaughey a anunţat chiar la gala Oscar că nu va mai continua în sezonul următor. „Nu mă voi întoarce în sezonul al doilea. Primul a fost ultimul pentru mine“, a declarat el jurnaliştilor aflaţi la Los Angeles. Chiar şi aşa, experţii site-ului Gold Derby au pus în balanţă şansele lui McConaughey la un premiu Emmy şi au stabilit că poate să câştige în faţa competitorilor săi.

Dacă McConaughey va face „dubla“ Oscar-Emmy, va deveni primul actor care să fie distins cu ambele trofee. În această categorie selectă a actorilor care au reuşit o astfel de victorie se numără Helen Hunt, Meryl Streep, Helen Mirren, Liza Minneli, pentru rolul din „Cabaret“ sau regizorul Bob Fosse.

Matthew McConaughey a devenit cunoscut în 1993, după rolul din comedia „Marea ameţeală/Dazed and Confused“, construindu-şi ulterior o carieră strălucitoare la Hollywood, cu filmele „Eu cu cine mă mărit?/The Wedding Planner“, „Cum să scapi de un tip în 10 zile/How To Lose A Guy In 10 Days“, „Sahara“ şi „Aurul nebunilor/Fool’s Gold“, scrie Mediafax.

Actorul american a putut fi văzut în 2009 pe marile ecrane în comedia romantică „Fantomele fostelor iubite/Ghost of Girlfriends Past“ şi a jucat rolul principal în drama „The Lincoln Lawyer“, care a avut premiera în 2011. Recent, actorul american a jucat în filmele „The Paperboy“ şi „Magic Mike“ şi a putut să fie văzut, recent, pe marile ecrane în alte două pelicule apreciate de public şi de criticii de specialitate, „Dallas Buyers Club“ şi „Lupul de pe Wall Street“.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite