Matthew McConaughey şi Cate Blanchett, desemnaţi cei mai buni actori de Asociaţia criticilor gay din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matthew McConaughey a
primit premiul Dorian pentru cea mai bună interpretare, pentru rolul
din filmul „Dallas Buyers Club“
FOTO AFP
Matthew McConaughey a primit premiul Dorian pentru cea mai bună interpretare, pentru rolul din filmul „Dallas Buyers Club“ FOTO AFP

Matthew McConaughey şi Cate Blanchett au primit premiul Dorian pentru cea mai bună interpretare, pentru rolurile din filmul „Dallas Buyers Club“, respectiv „Blue Jasmine“, din partea Asociaţiei criticilor gay din Statele Unite ale Americii.

De asemenea, „12 ani de sclavie/12 Years a Slave“, de Steve McQueen, a fost desemnat cel mai bun film al anului 2013 de Asociaţia criticilor gay din SUA (The Gay and Lesbian Entertainment Critics Association, GALECA) din Statele Unite ale Americii, informează femalefirst.co.uk.

Lungmetrajul „Adele: Capitolele 1 şi 2/La Vie d’Adèle“, de Abdellatif Kechiche, s-a impus la categoriile „cel mai bun film străin“ şi „cel mai bun film al anului despre colectivitatea lesbiană, gay, bisexuală şi transsexuală“.

Lungmetrajul cu Daniel Radcliffe „Kill Your Darlings“ a împărţit premiul pentru cel mai puţin lăudat film al anului cu „Short Term 12“, în timp ce comedia „Los amantes pasajeros“, regizată de Pedro Almodovar, a primit premiul pentru cel mai bun film cu tematică gay.

Printre câştigătorii premiilor decernate de Asociaţia criticilor gay s-a numărat şi serialul „Girls“, desemnat cea mai bună comedie de televiziune a anului, iar „Orange is the New Black“ şi „Behind the Candelabra“ au fost distinse cu trofeul pentru cea mai bună dramă de televiziune.

image

Cate Blanchett FOTO Reuters

Premiul pentru cel mai bun actor într-un producţie de televiziune i-a fost înmânat actorului Michael Douglas, pentru rolul din „Behind the Candelabra“, iar Jessica Lange a câştigat cel de-al treilea premiul Dorian, pentru rolul din serialul TV „American Horror Story“.

The Gay and Lesbian Entertainment Critics Association este o asociaţie formată din critici şi jurnalişti din industria divertismentului care scriu articole despre film şi televiziune pentru ziare, site-uri şi televiziuni de marcă din SUA.

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite