Kim Basinger, apărătoarea balenelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa americană Kim Basinger şi directorii organizaţiei People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) au reuşit să stopeze planurile companiei Georgia Aquarium şi ale filialelor sale SeaWorld de a importa balene-albe (beluga) din Rusia.

Graţie acţiunilor iniţiate de actriţa americană, o renumită activistă ecologistă, şi a controverselor generate în societatea americană de filmul recent lansat "Blackfish" - care prezintă viaţa balenelor în captivitate -, oficialii de la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) au respins cea mai recentă cerere formulată de reţeaua de parcuri acvatice SeaWorld privind "reaprovizionarea" cu animale a acestor parcuri, potrivit contactmusic.com.

"Această decizie marchează începutul sfârşitului pentru aceste expoziţii infame de balene înrobite", a declarat Moira Colley, purtătoare de cuvânt a organizaţiei PETA.

"Apelul fără rezerve lansat de Kim Basinger la adresa NOAA pentru cele 18 beluga care au fost furate cu cruzime din familiile lor din apele ruseşti a asigurat agenţia că a luat decizia corectă astăzi când a interzis importul de animale, răpite pentru a trăi în bazine mici în parcurile de distracţii americane, precum cele de la SeaWorld", a adăugat ea.

"PETA îi este recunăscătoare pentru că ne-a ajutat să derulăm această campanie până la capăt", a adăugat Moira Colley.

Kim Basinger a fost una dintre fetele Bond, în "Niciodată să nu spui niciodată" (1983), unde l-a avut ca partener pe Sean Connery. Cele mai importante roluri din cariera artistei au fost cele din "9 săptămâni şi jumătate", "Batman" şi "L.A. Confidential" - pentru care a primit premiile Oscar şi Globul de Aur.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite