FOTO VIDEO „Mai bine aş umbla goală decât să mă îmbrac în blană naturală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la stânga la dreapta: Shanna Moakler, Alyssa Campanella, Shandi Finnessey şi Susie Castillo pozează pentru organizaţia PETA FOTO peta.org
De la stânga la dreapta: Shanna Moakler, Alyssa Campanella, Shandi Finnessey şi Susie Castillo pozează pentru organizaţia PETA FOTO peta.org

Patru regine ale frumuseţii din America au acceptat să fie ambasadoarele PETA, organizaţie ce protejează drepturile animalelor, şi au renunţat la haine şi inhibiţii pentru a protesta contra celor care, în sezonul rece, se acoperă cu veşminte din blană.

Câştigătoarele titlurilor de Miss S.U.A, Susie Castillo, Shandi Finnessey, Shanna Moakler şi Alyssa Campanella, au pus în aplicare sloganul PETA şi au apărut pe platourile de filmare goale puşcă. 

Acţiunile recente ale industriei de modă, care foloseşte blana naturală ca element central în cadrul colecţiilor destinate sezonului rece, le-au determinat pe cele patru frumuseţi să pozeze nud. „Mai bine aş umbla goală decât să mă îmbrac în blană naturală“, au afirmat, rând pe rând, frumoasele ambasadoare de peste Ocean.

Pictorialul semnat PETA reprezintă o replică dură la adresa designerilor şi atelierelor de modă care folosesc blana animalelor în realizarea pieselor vestimentare. Aceeaşi organizaţie americană arată că, an de an, milioane de animale, precum vulpi, ratoni şi nurci, sunt omorâte pentru ca, mai apoi, să fie jupuite de piele. Chiar dacă ştiu detaliile acestei crude realităţi, multe concursuri de frumuseţe acordă câştigătoarelor piesă din blană ca premiu, punctează oficialii PETA.

image

În ciuda campaniilor pe care organizaţia PETA le-a iniţiat, designerii care expun la Paris, Milano, Londra şi New York nu sunt încă pregătiţi să facă concesii, de dragul naturii şi eticii. 

Astfel, 70% din cei care şi-au organizat showurile sezonului toamnă-iarnă în capitalele modei au apelat la ţinute din blană. Rezultatul? Valuri de indignare din partea iubitorilor de animale împotriva acestei extravaganţe.

„Chiar dacă, în adâncul inimii, oamenii nu acceptă ideea ca animalele să fie jupuite de piele pentru luxul vestimentar, în realitate, cu toţii adoptă o atitudine neutră“, a declarat Emily Sheffield, editor al revistei de modă „Vogue“. 

Dacă unii ambasadori ai modei nu sunt pregătiţi să facă compromisuri, alţii susţin, cu demnitate, că industria poate supravieţui şi fără piese din blană.

„Am demonstrat cu ajutorul schiţelor mele că se poate face modă şi fără piese din blană. Consider că sunt suficiente metode prin intermediul cărora putem crea o geantă sau un palton fabulos fără să omorâm animalele“, este de părere designerul Stella McCartney

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite