Începe sezonul premiilor la Hollywood: Angelina Jolie, Angela Lansbury şi Steve Martin vor primi Oscaruri onorifice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru al cincilea an consecutiv, Academia Americană de Film va acorda Oscarurile onorifice într-o ceremonie menită, anul acesta, să-i răsplătească pe Angelina Jolie, Angela Lasnbury şi Steve Martin.

Cei trei vor primi statuete Oscar la ceremonia de decernare ce va avea loc mâine şi care va fi prezentată de Anthony Hopkins şi de Tom Hanks, după cum notează „Huffington Post“.

Premiul de Onoare, o statuetă Oscar, este dat pentru „a recompensa întreaga activitate, contribuţiile excepţionale şi serviciile deosebite aduse Academiei“, iar Premiul Umanitar Jean Hersholt se acordă „persoanei din industria cinematografică ale cărei eforturi umanitare au adus beneficii industriei“.

„Acest eveniment este o celebrare a filmului şi, într-adevăr, reprezintă începutul sezonului în care se acordă premiile Academiei“, a declarat, pentru „Huffington Post“, Paula Wagner, organizatoarea ceremoniei. 

Actriţa şi regizoarea Angelina Jolie a fost „complet surprinsă“ în momentul în care a aflat că membrii Academiei au decis că merită Premiul Umanitar Jean Hersholt. Anul trecut Oprah Winfrey a fost cea care a primit premiu, iar pe lista câştigătorilor din anii trecuţi, se numără nume precum Elizabeth Taylor, Quincy Jones, Jerry Lewis sau Paul Newmann. 

„Paul Newman a fost eroul meu când eram mică“, a scris Jolie într-un e-mail destinat Asociaţiei de Presă din Australia, unde va regiza cel mai nou film al ei, „Unbroken“. „Primirea premiului Hersholt îmi dă încredere că sunt pe drumul cel bun, dar în acelaşi timp mă face să realizez că mai am multe de făcut“, a mai adăugat actriţa.

angelina jolie

Actriţa Angelina Jolie stând de vorbă cu refugiaţii sirieni, într-o tabără militară din Iordania FOTO AFP

Jolie este foarte activă în programul de prevenire al violenţei sexuale şi serveşte ca trimis special pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Chiar dacă are o carieră înfloritoare şi familie, Jolie a declarat că are întotdeauna timp şi pentru munca umanitară.

„Este o onoare şi o plăcere să lucrez în numele copiilor refugiaţi şi al victimelor abuzurilor sexuale. Indiferent câte lucruri am de făcut, cât de ocupată este viaţa mea, eu sunt mereu conştientă de faptul că provocările nu reprezintă absolut nimic în comparaţie cu lucrurile cu care se confruntă aceşti oameni în viaţa de zi cu zi“, a mai spus Angelina Jolie. 

Chiar şi după cinci premii Tony, 18 nominalizări la premiile Emmy şi trei nominalizări la Oscar, Angela Lansbury a fost copleşită la aflarea veştii că va primi un premiul Oscar pentru întreaga carieră. 

„A fost un moment destul de emoţionant“, a spus actriţa în vârstă de 88 de ani. „Într-un fel acest premiu este un omagiu pentru tot ceea ce am făcut. Asta înseamnă pentru mine: o confirmare a unei cariere bune, o carieră bună pentru o actriţă a Hollywood-ului“, a mai spus Lansbury. 

angela lansbury

Angela Lasbury a câştigat cinci premii Tony şi a fost nominalizată de 18 ori la premiile Emy şi de trei ori la premiile Oscar FOTO AFP

Înainte ca starul britanic să devină cunoscută publicului pentru rolurile de pe scenă, în „Mame“, şi de la televizor, în „Murder, She Wrote“, Lansbury a fost nominalizată la premiile Oscar pentru rolul secundar din filmul de debut din 1944, „Gaslight“.

„Primele zile la MGM au fost palpitante şi interesante pentru că totul s-a întâmplat foarte repede. Am început cu trei filme mari, uriaşe“, a precizat Lansbury. 

Debutul ca actriţă şi l-a făcut în filmul „Gaslight“, apoi a jucat în „The picture of Dorian Gray“, pentru care Lansbury a câştigat cea de-a doua nominalizare la Oscar, iar al treilea film, „The Manchurian Candidate“, a fost în 1962.

„A fost o perioadă interesantă, dar şi una tragică pentru că a venit chiar în perioada asasinării preşedintelui John F. Kennedy“, şi-a amintit actriţa. 

Actorul de comedie, Steve Martin nu a avut nicio idee cu privire la motivul pentru care a fost sunat de Cheryl Boone Isaacs, preşedintele Academiei. „Am crezut că poate una dintre gazde nu mai poate ajunge. Am crezut că poate au nevoie de o favoare şi vor ca eu să introduc pe cinvea“, a spus Martin. 

Comediantul în vârstă de 68 de ani a fost foarte mişcat când a realizat că el va fi cel introdus în calitate de câştigător al unui premiu Oscar pentru întreaga sa activitate. 

steve martin

Steve Martin ocupă locul şase în topul 100 al celor mai bun comedianţi FOTO AFP

„Se merge înapoi, în anii '80 şi '90 – la munca pe care am realizat-o împreună cu altcineva într-un mod destul de serios“, a spus Martin, reflectând asupra filmelor timpurii pe care le-a scris şi în care a şi jucat, filme precum „The Jerk“, „Three Amigos!“ sau „L.A. Story“. „Eu şi toţi oamenii cu care am lucrat am luat foarte în serios şi ne-am făcut o mulţime de griji, de aceea este foarte important că munca noastră este privită aşa. Este o mare onoare“, a precizat Martin.

El a apărut în numeroase filme şi a găzduit premiile Oscar de trei ori, dar niciodată nu a fost nominalizat pentru un premiu al Academiei. „Nu mă deranjează că, în mod tradiţional, comediile nu sunt recunoscute pe o bază naturală. Cu toate acestea, în lista de onoare a Academiei există o mulţime de actori de comedie care sunt recunoscuţi“, a mai spus comediantul.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite