FOTO Vedete contra curentului: De ce nu au Brad Pitt, Angelina Jolie şi George Clooney conturi pe reţele sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce tot mai multe vedete pop sau gazde ale emisiunilor de televiziune devin utilizatori frecvenţi ai reţelelor sociale, starurile de cinema se feresc, în mare parte, de impulsul de alăturare la o comunitate online, scrie revista „Vanity Fair“.

Chiar şi aşa, unele vedete de cinema au făcut saltul spre lumea hastag-urilor şi a răspunsurilor cu „@“, aşa cum este cazul actriţelor Cameron Diaz şi Sarah Jessica Parker. Pe de altă parte există un număr destul de mare de actori şi actriţe care se feresc de instrumentele de comunicare online, cum ar fi Facebook sau Twitter. Mai mult, nume consacrate precum George Clooney sau Julia Roberts au declarat pentru revistele „Esquire“, respectiv „Marie Claire“ că nu înţeleg de ce unele persoane faimoase preferă reţelele sociale.

Din acest motiv, revista „Vanity Fair“ i-a întrebat pe unii dintre actorii de top de la Hollywood care este motivaţia fiecăruia din spatele respingerii mediului de socializare online. Printre vedetele care au răspuns se numără Angelina Jolie, Tina Fey, Sandra Bullock, Daniel Craig, Brad Pitt sau Johnny Depp.

Toţi oamenii scriu pe Twitter despre ceea ce mănâncă la prânz

Daniel Craig este de părere că adevărata comunicare ar trebui să se realizeze faţă în faţă, în cadrul întâlnirilor. „Nu sunt pe Facebook. Nu sunt nici pe Twitter. «M-am trezit de dimineaţă şi am mâncat un ou»? Ce relevanţă ar avea asta pentru cineva? Reţea de socializare? Telefonaţi-vă unul altuia, mergeţi într-un bar şi beţi ceva împreună“, a declarat actorul.

image

Daniel Craig FOTO Reuters

Tina Fey, comediantă americană cunoscută pentru implicarea în realizarea show-ului „Saturday Night Live“, vrea să îi ajute pe utilizatorii reţelelor sociale să-şi aşterne gândurile în scrisori, nu pe rânduri virtuale. „Cei mai mulţi oameni sunt atât de al dracului de plictisitori, încât ar trebui să tacă şi să ceară o licenţă pentru a scrie. Mă ofer, voluntar, pentru a mă ocupa de eliberarea acelor licenţe. Scrieţi-vă gândurile într-un jurnal şi apoi trimiteţi-l prin poştă bunicii voastre“, a spus ea.

Vedetele cinematografiei ţin la intimitatea lor

Parteneri pe platoul de filmare al filmului de succes „Gravity 3D: Misiune în spaţiu“, Sandra Bullock şi George Clooney cred că platformele de socializare pătrund în viaţa fiecăruia şi produc schimbări de care nu suntem conştienţi. „Nu sunt pe Twitter pentru că nu vreau ca cineva să ştie tot timpul unde mă aflu“, şi-a exprimat părerea Sandra Bullock.

Mai mult, George Clooney este de părere că viaţa privată dar şi cea profesională pot să aibă de suferit dacă Facebook sau Twitter sunt folosite în mod greşit. „ Dacă te îmbeţi într-o seară, te duci acasă şi, după ce ai băut cu două beri mai mult decât ar fi trebuit, te uiţi la televizor, cineva te enervează, iar tu ripostezi. Apoi te duci la culcare şi te trezeşti a doua zi de dimineaţă, iar cariera ta s-a încheiat. Sau îţi dai seama că ai fost un ticălos. Sau toate acele lucruri la care te-ai gândit în liniştea serii tale de beţie ajung să fie brusc cunoscute de toată lumea, încă înainte ca tu să te trezeşti“, a spus Clooney.

Sandra Bullock şi George Clooney

Sandra Bullock şi George Clooney FOTO Reuters

Viaţa personală este invocată şi de Kristen Stewart care arată că Twitter-ul îi afectează activităţile zilnice. „Twitter mi-o trage în fiecare zi din viaţa mea. Pentru că oamenii încep să scrie pe Twitter: «Stau chiar lângă Kristen Stewart acum!». Şi paparazzii apar imediat“, arată actriţa.

În schimb, Julia Roberts face o comparaţie interesantă şi amuzantă. „Reţelele de socializare seamănă cumva cu vata pe băţ. Arată atât de atrăgător şi simţi că nu poţi să-i rezişti, că abia aştepţi să ajungi acolo. Apoi, te alegi cu degete lipicioase şi îţi dai seama că a durat doar o fracţiune de secundă“, spune Julia Roberts.

image

Julia Roberts FOTO Reuters

O idee copleşitoare

Alte vedete consideră că ideea de a se conecta pe reţele sociale este cu adevărat copleşitoare. „Toată lumea vorbea ieri despre Twitter şi Instagram şi Tumblr. Eram cu adevărat confuză şi m-am simţit copleşită. Am simţit la propriu cum îmi pierd respiraţia. Oamenii îmi tot arătau acele lucruri amuzante, iar eu îmi spuneam: «Trebuie să am şi eu asta». Ce este Pinterest? Nu am aşa ceva. Am înţeles până la urmă că, până voi avea şi eu, altceva nou va fi în vogă. Mi-am cumpărat o cutie cu CD-uri cu mai puţin de un an în urmă“, a povestit Jennifer Lawrence.

Obiecţii din considerente artistice

Chris Hemsworth şi Bradley Cooper sunt de părere că actul artistic poate să aibă de suferit daca fanii ajung să cunoască foarte multe detalii despre personajele din film şi despre cei care le interpretează. „Cred că există pericolul de a fi expus excesiv din cauza acestor platforme online. Misterul personalităţii fiecăruia îi face pe oameni interesaţi să te vadă pe ecran. Totodată, e mai uşor pentru ei să creadă personajul jucat de tine, dacă nu cunosc prea multe lucruri despre tine. E greu să nu fi expus excesiv în aceste zile din cauza internetului“, spune Chris Hemsworth. Acesta a fost completat de Bradley Cooper care a declarat: „ În cazul meu, poate că sunt de modă veche, dacă ştiu prea multe lucruri despre tine, iar tu joci un personaj într-un film, atunci voi trebui să fac un efort foarte mare pentru a uita cine eşti tu, pentru a putea crede în personajul pe care îl joci şi astfel să ne bucurăm de acel film.“

Bradley Cooper

Bradley Copper FOTO Reuters

Reţelele sociale pot afecta sănătatea

„Nu aş putea trăi cu mine însumi dacă aş începe să scriu pe Twitter. Mi-aş spune: «Uite aşa începe nebunia»“, a declarat Bruce Willis despre ce efecte ar avea asupra lui Twiiter-ul. Actriţa Shailene Woodley, care şi-a învins de curând fobia faţă de radiaţiile emise de câmpurile electromagnetice a mărturisit că vrea să stea departe de reţelele sociale şi de dispozitivele specifice care emit astfel de semnale nocive. „Nu am cont pe Twitter, nu am avut niciodată şi nu am intenţionat niciodată să am. Pentru că, atunci când am timp liber, vreau să fiu cât mai departe posibil de radiaţia emisă de câmpurile electromagnetice (EMF). Iar Twitter, din păcate sau din fericire, depinde de radiaţia EMF, care provine de la laptop sau de la telefonul mobil“, a zis ea.

Bruce Willis si Parker

Bruce Willis

Analfabetism tehnic“

Surprinzător este faptul că actori faimoşi cum ar fi Brad Pitt, Angelina Jolie sau Johnny Depp se declară „analfabeţi din punct de vedere tehnic“, atunci când vine vorba de utilizarea calculatoarelor, telefoanelor mobile sau a site-urilor de sociale. „Înainte de toate, nu ştiu să folosesc un computer“, a spus Bitt, iar Angelina Jolie a declarat că „ aşa cum ştie şi Brad, adevărul e că nu prea ştiu să pornesc un computer“.

image

Angelina Jolie şi Brad Pitt FOTO Reuters

„Sunt cu adevărat o analfabetă din punct de vedere tehnic. Atunci când văd diverşi oameni folosindu-şi telefoanele BlackBerry, lucrând cu ele aşa cum ar folosi un uscător de păr, sunt complet uluită“, a spus sincer şi Jennifer Aniston, pe când Johnny Depp a zis că nu vrea să fie „conectat tot timpul“: „Nu am telefon mobil. Pur şi simplu nu-mi plac telefoanele. Nu-mi place ideea de a putea fi contactat tot timpul.“

Ultima a fost Winona Ryder care a avut o părere oarecum neutră. „Nu folosesc internetul, dar se pare că acolo poţi să găseşti absolut orice.“

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite