Harry și Meghan, audiați într-un proces de defăimare. Cine le aduce grave acuzații

0
Publicat:

Declarațiile făcute în cadrul interviului acordat prezentatoarei Oprah Winfrey, în anul 2021, îi vor aduce pe Prințul Harry și Meghan Markle în fața instanței de judecată. La vremea respectivă cuplul a ales să vorbească deschis, în fața întregii lumi despre familiile lor, viaţa la curtea regală şi despre sănătatea mintală.

Meghan Markle, acuzată de defăimare, în urma unui interviu SURSA Profimedia
Meghan Markle, acuzată de defăimare, în urma unui interviu SURSA Profimedia

Meghan, dată în judecată de sora sa vitregă

Procesul civil a fost intentat, în Statele Unite, de sora vitregă a actriței, informează miercuri BBC. Samantha Markle o acuză pe Meghan de „defăimare şi răspândire de informaţii false și vătămătoare”. Femeia s-a simțit umilită după celebrul interviu acordat de cuplul princiar prezentatoarei de televiziune Oprah Winfrey, în urmă cu doi ani.

Mai exact, reclamanta susţine că a fost defăimată atunci când Meghan „a declarat în mod fals şi cu rea intenţie” că ea a crescut ca „un copil singur la părinţi”, citează Agerpres.

Sora vitregă a lui Meghan a depus plângere în martie 2022, că Meghan. Ea a mai susținut că „declaraţiile, care pot fi demonstrate că erau false şi cu rea intenţie” au fost făcute în faţa unui public internaţional. În respectivul document, consultat de agenţia de presă PA News, Samantha Markle, care suferă de scleroză multiplă şi se deplasează într-un scaun cu rotile, afirmă că interviul a fost vizionat de aproximativ 50 de milioane de persoane din 17 ţări.

Astfel femeia spune că a simțit „umilinţă, ruşine şi ură la nivel mondial”. Mai mult decât atât, ea își acuză sora vitregă și că s-a folosit de „puternicele resurse ale operaţiunii de PR a familiei regale” pentru a răspândi „minciuni la scară mondială” inclusiv despre tatăl lor, Thomas Markle, în cadrul „unei campanii premeditate de distrugere a reputaţiei şi credibilităţii lor”.

Samantha Markle este de părere că toată acea operaţiune a fost realizată „pentru a conserva şi a promova falsa poveste despre evoluţia lui Meghan 'de la sărăcie la regalitate'”.

Meghan a încercat să oprească procesul împotriva sa

Acţiunea deschisă în instanţă Meghan Markle pentru a opri audierile în acest proces a fost respinsă, marţi, de o judecătoare din Florida, Charlene Edwards Honeywell. Depoziţia este o declaraţie formală de prezentare a dovezilor în Statele Unite, care trebuie făcută de un martor sau de o parte implicată în proces în faţa unui tribunal.

Potrivit The Times, judecătoarea americană a considerat că juraţilor din proces le revine sarcina de a decide dacă cele două surori vitrege au avut sau nu o relaţie apropiată.

Procesul pentru defăimare intervine la puţin timp după ce prinţul Harry a publicat volumul său de memorii, Rezervă, în luna ianuarie, dar şi după ce cuplul Harry-Meghan a apărut într-un serial difuzat de Netflix la sfârşitul anului trecut.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite