Prințul Harry a recunoscut că era „habotnic” înainte de a o întâlni pe Meghan Markle

0
Publicat:

Într-un interviu acordat postului de televiziune american CBS, Prințul Harry a spus, printre altele, că a fost „naiv” în legătură cu modul în care etnia lui Meghan Markle va afecta aparițiile media ale relației lor.

Prințul Harry și Meghan Markle / Foto: Shutterstock
Prințul Harry și Meghan Markle / Foto: Shutterstock

În noua sa carte, Harry și-a exprimat regretul pentru insultarea unui cadet sud-asiatic într-un mod rasist în timp ce se afla la Sandhurst.

Familia regală a refuzat să comenteze, dar afirmațiile prințului aduc din nou în discuție subiectul extrem de sensibil al rasei în cadrul instituției, scrie BBC.

Cartea de memorii a lui Harry, intitulată Spare (Rezervă), care urmează să fie publicată pe 10 ianuarie, a ajuns la presă după ce unele exemplare au fost puse în vânzare mai devreme în Spania.

Într-un interviu acordat înainte de lansare, Harry a declarat: „M-am băgat în asta fiind incredibil de naiv. Nu știam că presa britanică este atât de habotnică. La naiba, probabil că eram habotnic înainte de relația cu Meghan”.

Intervievatorul Anderson Cooper l-a întrebat: „Credeți că erați habotnic înainte de relația cu Meghan?”.

La care Harry a răspuns: „Nu știu. Dar să spunem așa, că nu am văzut ceea ce văd acum”.

Printre afirmațiile din carte se numără faptul că a auzit o insultă rasistă folosită de „o mulțime de oameni” când era mic.

Harry discuta despre un incident din 2009, când au apărut imagini în care îl numea pe colegul cadet de la Sandhurst, Ahmed Raza Khan, „micul meu prieten [cuvântul cu P]” — Ahmed fiind de origine pakistaneză.

În Marea Britanie, acest cuvânt este unul dintre cei mai jignitori termeni care pot fi folosiți împotriva persoanelor de origine sau de înfățișare sud-asiatică. „Nu am știut că [era] o insultă”, a spus el. „Când eram mic, auzisem o mulțime de oameni folosind acest cuvânt și nu văzusem niciodată pe nimeni încruntat sau părând supărat, așa că nu am considerat niciodată că acei oameni [care foloseau cuvântul] erau rasiști”, a spus el.

„Aveam 21 de ani, crescusem izolat de lumea reală și înconjurat de privilegii, iar eu credeam că acel cuvânt era ca și cum aș fi spus «yankeu». Inocent.”

Harry a spus că biroul tatălui său a emis o declarație în numele său și că, deși a vrut să facă propria declarație, personalul l-a sfătuit să nu o facă.

„În orice caz, Ahmed a fost persoana care a contat”, a scris el. „L-am contactat direct și i-am cerut iertare. Mi-a spus că știa că nu sunt rasist și că este ok. Dar nu a fost ok. Iar iertarea lui, deferența lui naturală, nu a făcut decât să mă facă să mă simt mai rău.”

Harry a povestit, de asemenea, un incident infam din 2005, tot când avea 21 de ani, în care a purtat o uniformă nazistă la o petrecere cu tema „Nativi și coloniști“.

El a spus că fratele său, prințul William, și iubita sa de atunci, Kate, l-au încurajat să poarte costumul.

„L-am probat”, a continuat el. „Willy și Kate au început să râdă în hohote”.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite