Errol Flynn, starul de la Hollywood care a fost înmormântat cu 6 sticle de whiskey alături. A murit la 50 de ani

0
Publicat:

Actor australian, cunoscut pentru rolurile sale romantice din filmele de capă şi spadă de la Hollywood, Errol Flynn nu a fost doar un artist excepțional, ci și un mare amator de petreceri și sex. Într-un final, se pare că acestea i-ar fi adus moartea prematură.

Îmi plac femeile tinere şi whisky-ul vechi”, spunea Errol Flynn, romanticul din filmele de la Hollywood. A fost unul dintre cei mai cunoscuţi actori ai anilor 1940, avea un farmec de neegalat care l-a făcut celebru, dar personalitatea sa deviantă avea să îi provoace căderea și în final, decesul.

Errol Flynn, un actor din Epoca de Aur a Hollywood-ului FOTO Adevărul
Errol Flynn, un actor din Epoca de Aur a Hollywood-ului FOTO Adevărul

Pe lângă talentul actoricesc, starul fuma, bea şi se implica în relaţii nepotrivite. El a fost adesea protagonistul unor scandaluri care i-au distrus imaginea.

Conform okmagazin.ro, în 1942, Flynn a devenit cetăţean american şi a cerut să se alăture serviciilor armate, dar a fost refuzat din cauza mai multor probleme de sănătate. Actorul avea inima mărită şi suferise cel puţin un infarct la momentul respectiv; malarie recurentă; dureri de spate cornice, pentru care lua în în mod regulat morfină şi, ulterior, heroină; tuberculoză cronică persistentă, şi şase boli cu transmitere sexuală.

Și-a încheiat cariera la 41 de ani

La 41 de ani, cariera lui Errol s-a încheiat. Colaboratorii săi au răsuflat însă uşuraţi când nu a mai apărut pe platouri, deoarece avea un comportament dificil.

În 1943, Errol Flynn a fost acuzat că a violat două fete minore. Chiar dacă a fost achitat, imaginea sa a fost distrusă pentru totdeauna. 

Flynn a continuat să bea, să fumeze şi să aibă aventuri cu femei, distrugându-şi sănătatea şi ceea ce a rămăsese din reputaţia sa.

A suferit un atac de cord masiv

În anii 1950, a fost diagnosticat cu leziuni la ficat şi hepatită. În 1959, corpul său a renunţat să mai lupte. Errol Flynn a murit în urma unui atac de cord.

Flynn a zburat cu Beverly Aadland spre Vancouver la 9 octombrie 1959 pentru a împrumuta iahtul său, Zaca, milionarului George Caldough. Pe 14 octombrie, Caldough îl ducea pe Flynn spre aeroport când deodată a început să se simtă rău. A fost dus în apartamentul unui prieten de-al lui Caldough, doctorul Grant Gould. A avut loc o petrecere iar Flynn a încântat oaspeţii cu poveşti şi impresii. Deoarece s-a simţit din nou rău, s-a retras într-un dormitor pentru a se odihni. O jumătate de ora mai târziu, Aadland a venit să-l verifice şi l-a găsit inconştient: Flynn a suferit un atac de cord masiv.

Errol Flynn a fost înmormântat la cimitirul Forest Lawn Memorial Park Cemetery din Glendale, California. A fost îngropat în sicriul său cu şase sticle de whiskey, un ultim cadou de la prietenii săi de pahar. La moartea sa, ambii săi părinţi erau în viaţă.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite