De la Marilyn Monroe la Brigitte Bardot: trucurile de frumusețe ale divelor de altădată

0
Publicat:

Pe vremea când operațiile estetice nu făceau legea la Hollywood, actrițele care aveau toată populația masculină la picioare apelau la trucuri naturale, dar și ingenioase.

Dacă privim în urmă, la divele din Vechiul Hollywood, descoperim siluete desăvârșite, obținute prin metode cât mai naturale și o atitudine îndrăzneață.

Marilyn Monroe, considerată una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile
Marilyn Monroe, considerată una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile

Se pare că Marilyn Monroe se menținea în formă cu... sex, vorba lui Alfred Hitchcock: „Marilyn Monroe are scris «sex» pe frunte!”. Practicat dimineața, la prânz și seara, amorul fizic i-ar fi tonifiat musculatura și-ar fi topit surplusul de kilograme. Totuși, e posibil să fie o simplă legendă, iar Marilyn să-și fi îngrijit frumusețea și cu hainele pe ea. Pe lângă toate exercițiile de gimnastică pe care le făcea pentru a se menține la 56 kg și parametri ideali de 92-60-92, Monroe recurgea, adesea, și la băi lungi de trei ore, după ce-și ungea tot trupul cu vaselină. Totuși, silueta ei clepsidră a fost marele ei atu. Pentru a-și pune în valoare bustul, Monroe cosea în corset sau în sutien pernuțe push-up, iar pentru privirea ei misterioasă și seducătoare, folosea gene false. 

Vedeta care a refuzat toată viața să facă sport

Ajunsă acum la vârsta de 88 de ani, Brigitte Bardot sau varianta franceză a lui Marilyn făcea furori în costum de baie, la Saint-Tropez. De fapt, actrița franceză devenise cea mai fotografiată femeie din lume când încă nu jucase în niciun film. Fotografii se întreceau s-o prindă în cadru în timp ce Brigitte poza sumar îmbrăcată pe plaja de pe Coasta de Azur. În ciuda faptului că a afișat mereu niște proporții divine, vedeta a refuzat toată viața să facă sport și nici n-a apelat la operații estetice pentru a-și estompa ridurile și alte urme vizibile ale trecerii timpului.

Ea a fost naturală din cap până-n picioare, lucru care a făcut-o de-a dreptul irezistibilă în ochii celor peste 100 de iubiți pe care i-a avut, printre care Warren Beatty, Jimi Hendrix sau regizorul Roger Vadim. „Mi-am dăruit tinerețea și frumusețea bărbaților”, a recunoscut diva din And God Created Woman (1956), care a urmat exemplul altei femei fatale de la Hollywood, Elizabeth Taylor.

Actrița cu ochi violet, și-a început cariera de mică, posesoarea unui piept „apocaliptic”, după cum îi denumea Richard Burton sânii, nu se chinuia cu diete draconice, dimpotrivă, servea cine bogate în șuncă, ouă, pui prăjit, sosuri și... Jack Daniels. Mai mult, nu urma niciun program de exerciții fizice care să-i mențină formele atrăgătoare: „La acea vreme, erau foarte puține femei care făceau sport în mod regulat”. Înota ocazional, călărea, făcea plimbări și cam atât. În schimb, adora machiajul. Petrecea zilnic câte o oră și jumătate machiindu-și ochii, apoi o jumătate de oră își contura doar buzele, după cum ne informează fostul ei asistent personal Tim Mendelson. Și, odată aplicate toate produsele cosmetice, se băga în cadă, pentru ca întregul machiajul să se stabilizeze pe chipul ei perfect.

Apoi, pe lângă faptul că fermeca pe oricine cu nuanța violetă a ochilor, Liz suferea de o mutație genetică, denumită distichiază, care nu făcea decât să-i accentueze privirea. Adică avea crescute două rânduri de gene, ceea ce o scutea de purtarea genelor false. Ăsta da noroc! 

Foto: Profimedia, Getty Images

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite