Culisele plecării lui Mihai Bendeac de la Antena 1. Actorul este la al doilea scandal cu postul TV

0
0

Mihai Bendeac a părăsit emisiunea „iUmor“ după 13 sezoane în care a făcut parte din juriu. Actorul a plecat și de la postul Antena 1, în urma unui conflict cu colegii din echipa de producție. Lucrurile nu sunt definitiv tranșate.  

Mihai Bendeac a plecat din Antena 1
Mihai Bendeac este la a doua plecare din Antena 1 FOTO Arhivă Adevărul

Potrivit Cancan, Mihai Bendeac se află în negocieri cu postul concurent Pro TV, pentru un loc în juriul emisiunii „Românii au talent“. El ar urma să-l înlocuiască pe Florin Călinescu, după ce acesta s-a retras din juriul talent-show-ului în vara anului trecut.

Totuși, potrivit Fanatik, lucrurile nu sunt clarificate în întregime între Bendeac și Antena 1. Actorul ar avea stipulate despăgubiri foarte mari în cazul în care nu respectă prevederile din contract, iar unele condiții par imposibil de îndeplinit.

În 2014, actorul a mai avut un conflict cu Antena Group, pe vremea când realiza show-ul „iComedy“. El a vrut să-l invite în emisiune pe Radu Banciu, concurent direct al lui Mircea Badea (Antena 3). Conducerea postului Antena 1 a refuzat şi, potrivit lui Bendeac, i-a solicitat ca parodiile pe care le realizează să nu conţină nimic legat trustul Intact şi de persoanele care lucrează acolo.

Totodată, la vremea respectivă, reprezentanţii trustului afirmau că Bendeac a decis, în numele libertăţii de exprimare şi folosindu-se de postul de televiziune, să pornească adevărate conflicte cu simbolurile culturale şi spirituale ale României, precum Alexandru Arşinel sau Biserica Ortodoxă Română.

Mihai Bendeac, dat în judecată de Antena Group

„Considerăm că această «atitudine artistică» încalcă flagrant obligaţiile contractuale şi editoriale asumate de acesta încă de la începutul proiectului“, se preciza, în 2014, într-un comunicat trimis de Antena Group. Ulterior, emisiunea a fost scoasă din grilă.

La rândul său, Mihai Bendeac a publicat pe contul său de Facebook mai multe extrase din corespondenţa pe care o avea cu oficialii Antena 1, atunci când realiza emisiunea „iComedy“. Potrivit acestei corespondenţe, i s-a sugerat să nu parodieze în show-ul său mai multe persoane publice şi oameni din trust: Dan Voiculescu, Mihai Gâdea şi Mircea Badea.

Totodată, Mihai Bendeac a ratat atunci şi un loc în juriul show-ului „Românii au talent“, cu care se afla în negocieri avansate, din cauza faptului că postul Pro TV a primit mai multe notificări de la Antena 1, după cum scria actorul pe Facebook.

Bendeac a fost dat în judecată de postul Antena 1 pentru „încălcarea clauzelor contractuale“, a pierdut procesul în primă instanță și urma să plătească daune de 3.000 de euro, deși sumele vehiculate inițial erau de sute de mii de euro.

În toamna lui 2015, actorul a ajuns la o înțelegere cu televiziunea și a revenit la Antena 1 unde a rămas până la scandalul declanșat recent.

Mihai Bendeac: motivul supărării

Într-o pauză de filmări, în urmă cu câteva săptămâni, Mihai Bendeac se uita la un filmuleț în care Mugur Mihăescu (ex Vacanța Mare) îi blama pe adepții vaccinului anti-COVID. La rândul său, acesta l-a ironizat pe Mugur Mihăescu în timp ce viziona clipul, însă colegii de platou au filmat toată scena, cu scopul de a prezenta imaginile pe post.

Acest lucru l-a înfuriat pe Bendeac, care nu a fost sub nicio formă de acord cu difuzarea imaginilor. Cei din echipa de producție au insistat, iar Mihai Bendeac a luat o decizie radicală: a plecat, nu a mai răspuns la telefon și nu a mai venit la filmări.

Oficialii postului s-au văzut nevoiți să-l înlocuiască și au considerat că cea mai bună alegere în locul lui Bendeac este actorul Costel Bojog (40 de ani), care e și membru al juriului la show-ul „Stand-up Revolution“, de la același post.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite