Au fost dezvăluite detalii din dosarul penal al lui Alec Baldwin. Procurorii spun că „a minţit cu neruşinare” | VIDEO

0
Publicat:

Procurorii din New Mexico susțin, într-un nou dosar juridic despus vineri, că Alec Baldwin, care a împuşcat-o accidental pe Halyna Hutchins, directorul de imagine al filmului, în 2021, a „mințit cu nerușinare” şi „şi-a schimbat în mod repetat povestea” despre cum au decurs lucrurile.

Alec Baldwin a împuşcat-o mortal pe Halyna Hutchins, foto BeFunky
Alec Baldwin a împuşcat-o mortal pe Halyna Hutchins, foto BeFunky

În plus, modul în care s-a comportat actorul pe platoul de filmare al peliculei „Rust” a contribuit la „compromisuri de siguranță”, finalizate cu moartea unui om. Acuzat de omor involuntar din culpă, el urmează să fie judecat în iulie, în Santa Fe, New Mexico, potrivit CNN.

Într-un dosar de 32 de pagini, făcut public luni, procurorul Kari Morrissey a prezentat acuzațiile aduse lui Baldwin, oferind detalii necunoscute până acum. Ea a susținut că Alec Baldwin țipa și înjura pe platou, uneori fără un motiv anume, și că faptul că nu era capabil să-şi gestioneze propriul comportament a contribuit la eșecurile de siguranță.

„Să privești conduita domnului Baldwin pe platoul de filmare al «Rust» înseamnă să privești un bărbat care nu a avut absolut niciun control asupra propriilor emoții și absolut nicio grijă față de modul în care conduita sa îi afectează pe cei din jurul său. Martorii au mărturisit că exact această conduită a contribuit la compromisurile privind siguranța de pe platou”, scrie în dosar.

De asemenea, în dosar se spune că, în primele sale zile pe platoul de filmare, Alec Baldwin a cerut echipei și armurierului, Hannah Gutierrez Reed, „să lucreze mai repede”, iar „graba sa şi presiunea asupra echipei de pe platoul de filmare a compromis în mod sigur siguranța”.

În ianuarie, Alec Baldwin a pledat nevinovat la acuzația de omor prin imprudență în cazul împușcăturilor. El a manevrat un pistol care ar fi trebuit să conţină doar gloanţe oarbe, însă un proiectil cât se poate de real a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul filmului, Joel Souza.

În timp ce armurierul Gutierrez Reed, care era responsabil cu siguranța și depozitarea armelor de foc pe platoul de filmare, a fost găsit vinovată de omor involuntar în martie, actorul continuă să susţină că primise asigurări că arma era inofensivă, iar avocaţii săi încearcă să anuleze procesul, prevăzut să se desfăşoare în iulie.

Procurorii mai susțin în dosar că Alec Baldwin, care a fost și producător la film, a trecut cu vederea lipsa de experienţă a armurierului, în dorinţa de a finaliza filmările cât mai repede.

„Combinația dintre neglijența și lipsa de experiență a lui Hannah Gutierrez și lipsa totală de preocupare a lui Alec Baldwin pentru siguranța celor din jurul său avea să se dovedească mortală pentru Halyna Hutchins”, se arată în dosar.

Procurorii au criticat, de asemenea, declarațiile publice făcute de Baldwin după incident, acuzându-l pe actor că a încercat să influențeze opinia publică, dar şi că „şi-a schimbat povestea în mod repetat” şi a „minţit cu neruşinare”. Asta pentru că actorul neagă că ar fi apăsat pe trăgaci.

O expertiză realizată de FBI a ajuns la concluzia că pistolul manevrat de actor nu putea să tragă acel foc fără să existe o presiune pe trăgaci. Aşadar, actorul „a minţit în mod flagrant”, schimbându-şi versiunea asupra faptelor pentru a evita orice responsabilitate, au precizat procurorii în dosarul de 32 de pagini.

În primul său interogatoriu cu Poliţia, Alec Baldwin nu a susţinut că arma s-a declanşat singură, nici că Halyna Hutchins i-ar fi spus să îndrepte pistolul spre ea. Aceste elemente fac parte dintr-o „naraţiune” pe care actorul a dezvoltat-o ulterior în presa americană, au mai dezvăluit ei.

Avocații lui Baldwin au făcut un recurs în martie, dar acesta a fost respins, spunând că procurorii „l-au târât public pe Baldwin prin haznaua creată de nereguli, fără nicio considerație pentru faptul că acuzații penale grave atârnă deasupra capului său de doi ani și jumătate”.

„Acesta este un abuz al sistemului și un abuz asupra unei persoane nevinovate, ale cărei drepturi au fost călcate în picioare până la extrem”, au declarat avocații săi în recursul care a fost respins.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite