Alec Baldwin, trimis din nou în judecată pentru omor prin imprudență, în cazul împușcării mortale din „Rust”

0
Publicat:

Actorul Alec Baldwin va fi trimis în judecată, joi, în statul american New Mexico. El a fost acuzat, din nou, de omor prin imprudență, în legătură cu tragicul incident care a avut loc pe platoul de filmare al peliculei „Rust”, în 2021, potrivit anunțului autorităților de marți, transmite Reuters.

Actorul Alec Baldwin va ajunge, din nou, în fața instanței FOTO Getty Images
Actorul Alec Baldwin va ajunge, din nou, în fața instanței FOTO Getty Images

Procedura judiciară va avea loc virtual, la tribunalul districtual din Santa Fe, conform unui purtător de cuvânt al sistemului judiciar din New Mexico. Avocații lui Baldwin nu au oferit, deocamdată, un comentariu cu privire la noile acuzații.

Într-o declarație emisă la începutul acestui an, avocații lui Baldwin, Luke Nikas și Alex Spiro, au afirmat: „Așteptăm cu nerăbdare ziua noastră în instanță”, după ce au fost aduse la lumină noile acuzații.

Acestea au fost formulate de un mare juriu din New Mexico, care a concluzionat că Baldwin ar fi apăsat pe trăgaciul revolverului pe care îl manevra, împușcând-o mortal pe Halyna Hutchins, directorul de imagine al filmului.

Reînnoirea procesului penal vine la câteva luni după ce acuzațiile anterioare au fost retrase. Concluziile testelor medico-legale au confirmat că arma era funcțională și că apăsarea trăgaciului era necesară pentru a declanșa împușcătura fatală, o concluzie similară cu cea a unui test anterior efectuat de FBI.

Actorul a negat acuzațiile

Alec Baldwin, câștigător al unui premiu Emmy, a negat că a apăsat pe trăgaci și a respins orice responsabilitate în legătură cu moartea lui Hutchins. Tragedia a avut loc în octombrie 2021, când regizorul „Rust”, Joel Souza, a fost și el rănit de aceeași împușcătură care a cauzat decesul directoarei de imagine.

În urma incidentului, asistentul de regie David Halls, care i-a predat revolverul lui Baldwin, a primit o condamnare de șase luni de închisoare cu suspendare. Armuriera filmului, Hannah Gutierrez, care a manevrat arma înaintea lui Halls, a fost, de asemenea, acuzată de omor prin imprudență și urmează să fie judecată în acest an.

Cu toate acestea, procurorii au respins, anterior, acuzațiile împotriva lui Baldwin, sugerând că revolverul ar fi putut fi modificat, permițând declanșarea armei fără apăsarea trăgaciului.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite