Alain Delon, adevărul despre femeile pe care le-a iubit: „Au fost toate obsedate de mine. Eram, într-adevăr, atrăgător“

0
Publicat:

Actor emblematic, un cuceritor fără pereche, Alain Delon, care astăzi împlinește 88 de ani, a explicat în urmă cu mai mulți ani că a „nimerit în această meserie graţie femeilor“. Cu toate acestea, starul francez a mărturisit că a avut un mare regret în viață.

Alain Delon a acordat ziarului Le Monde, în 2018, un interviu în care vorbeşte despre faptul că nu vrea să renunţe la cinema, „să facă ultimul film“, regretând că nu a făcut unul regizat de o femeie, relatează AFP.

Alain Delon, înconjurat de femei toată viața FOTO Profimedia
Alain Delon, înconjurat de femei toată viața FOTO Profimedia

El a mărturisit şi că viaţa şi cariera sa sunt un accident, pentru că dacă nu ar fi fost propulsat în cinema de femeile care se îndrăgosteau de el ar fi devenit un proxenet.

Nu vreau să continui lupta prea mult. Am o carieră atât de excepţională încât nu vreau să fac un film prea mult“, reafirma în interviul-fluviu actorul care a realizat peste 80 de filme, sub bagheta unora dintre cei mai mari regizori: Melville, Visconti, Losey, Antonioni.

„Cineaştii cu care aş mai fi putut filma au murit“, adaugă el. „Vă jur, nu văd, astăzi, cine ar putea să-mi mai facă un film. Sau atunci să-mi prezinte o poveste minunată“

În tinerețe a spus că a fost gangster

Despre cariera sa, actorul a explicat că a „nimerit în această meserie graţie femeilor“. 

„Totul în viaţă îl datorez femeilor. Ele m-au creat, ele au făcut din mine un bun actor. Ele sunt acelea care m-au făcut să fac cinema. Femeile sunt acelea care mă vor, îmi dau totul, femei care s-au îndrăgostit de mine. Ele au, minim, şase sau şapte ani mai mult decât mine. Vreau să văd atunci în ochii acestor femei că sunt cel mai frumos, cel mai mare, cel mai puternic şi de asta devin actor“, a precizat el.

La reîntoarcerea sa din războiul din Indochina, în 1956, Alain Delon a spus că a fost un gangster. „Am femei într-un cartier din Paris şi urmează să devin peşte. Dar, cum am femei şi în alt cartier din Paris, devin un star“. 

Alain Delon a iubit mai multe femei. Dar una singură a ajuns să-i poarte numele. E vorba de Nathalie, actriţa pentru care starul a părăsit-o pe celebra Romy Schneider. Totodată, vedeta de cinema a recunoscut pentru GQ, că îi era imposibil să rămână bărbatul unei singure femei: „De când am împlinit 18 ani şi până am făcut 50, femeile au fost toate obsedate de mine. Ele au devenit motivaţia mea. Eram, într-adevăr, un bărbat atrăgător“.

O carieră impresionantă

Cu o carieră impresionantă şi peste 100 de interpretări memorabile, actorul, producătorul, scenaristul şi regizorul Alain Delon aniversat recent 60 de ani de la debutul său în cinematografie. Şase decenii în care a strălucit pe marile ecrane în pelicule care au făcut istorie.

”Rocco şi fraţii săi” (1960), ”În plin soare” (1960), ”Eclipsa” (1962), ”Ghepardul” (1963), ”Laleaua neagră” (1964), ”Samuraiul” (1967), ”Borsalino” (1970), ”Notre histoire” (1984) sau ”Pe cuvânt de poliţist” (1985) sunt doar câteva dintre filmele pentru care Alain Delon este considerat cel mai important actor francez al secolului XX.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite